Pupillen sluiten eerste periode af

Het pupillenteam van Blue Hawks heeft de eerste periode afgesloten. In Deventer werd met 9-2 verloren van de ongeslagen koploper The Eagles. Bij de Zwolse ploeg maakte Jesse zijn debuut als pitcher. Hij deed dat met twee strikeouts.

Het Zwolse pupillenteam is inmiddels gegroeid tot een selectie van maar liefst negentien spelers. Niettemin waren er door de start van de vakantie maar negen spelers beschikbaar voor de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper.

In de selectie die afreisde naar Deventer ontbraken bovendien de slagkanonnen Mart (vakantie), Jasper (handblessure) en Nyo (enkelblessure). Die slagkracht werd tegen The Eagles danig gemist.

Onbespeelbaar

De pupillen van Blue Hawks waren zonder illusies afgereisd naar de laatste wedstrijd uit de eerste periode. De zeer sportieve ploeg van The Eagles heeft de beschikking over een ijzersterke pitcher, die ook in de twee eerdere duels van dit seizoen onbespeelbaar bleek.

050714_pupillen_jesseDat was vandaag niet anders. In de eerste twee innings stond hij geen enkele honkslag toe en gooide hij vijf keer drie slag. Pas nadat hij op de heuvel was vervangen, kreeg Blue Hawks zijn eerste kans. Met Osama (vier wijd) op de honken sloeg Sven de bal voor een driehonkslag diep het rechtsveld in. Hij kon zelf direct ook het tweede Zwolse punt scoren na een veldfout.

Voorsprong

Veel haalde het echter niet uit. Al in de eerste inning had The Eagles via acht vrije lopen van startend pitcher Geffrey een 4-0 voorsprong genomen. In de tweede inning werd Geffrey op de plaat vervangen. Nadat eerder dit seizoen Lennard al als pitcher zijn debuut had gemaakt, was het nu de beurt aan Jesse.
Hij begon in zijn allereerste wedstrijd als pitcher direct met drie slag en kwam uiteindelijk tot twee strikeouts. Maar hij moest ook drie hits, waaronder een homerun toestaan. Daarop liep The Eagles uit naar een 9-0 voorsprong.

De twee Zwolse punten in de derde inning brachten uiteindelijk de eindstand in het scoreblok. Daarmee is een einde gekomen aan een zeer succesvolle eerste helft van de competitie, waarbij Blue Hawks niet alleen knap beslag heeft gelegd op de tweede plaats, maar ook alvast heeft kunnen bouwen aan een sterk team voor volgend seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *