Pupillen naar derde plaats in klassement

Met maar liefst negen hits hebben de pupillen van Blue Hawks vandaag met 11-8 gewonnen van WSB uit Apeldoorn. Door de winst kruipt de Zwolse ploeg omhoog naar de derde plaats in het klassement.

Aanvallend had Blue Hawks tegen WSB de touwtjes volledig in handen. Defensief maakten de Zwolse honkballers het zich echter onnodig moeilijk. Pitchers Geffrey (twee innings) en Nyo (één inning) gooiden samen tien keer vier wijd, waarvan uiteindelijk zeven spelers konden scoren.

Daarmee nam WSB in de tweede inning brutaal een 2-6 voorsprong. In de gelijkmakende tweede slagbeurt stelde Blue Hawks echter direct orde op zaken. Hoogtepunt in deze slagbeurt was de homerun van Sven, waarmee hij Lennard meenam over de thuisplaat. Even daarvoor had Lennard voor de tweede wedstrijd op rij een tweehonkslag geslagen.

Controle

Bij een 8-6 voorsprong begonnen beide teams aan de laatste slagbeurt. Daarin kon Nyo maar met moeite zijn controle vinden. Hij stond geen honkslag toe, maar zag WSB door vrije lopen wel op gelijke hoogte komen.

Mede door een knappe veldactie van eerste honkman Sven bleef de schade beperkt. Blue Hawks wist uiteindelijk tijdig de slagbeurt te beëindigen. De Apeldoornse honkballer die zijn ploeg op voorsprong probeerde te brengen, werd op de thuisplaat voor de derde nul uitgeschakeld.

Zware taak

Daarmee kreeg Blue Hawks de zware taak om in de laatste slagbeurt de winst alsnog naar zich toe te trekken. Dat bleek geen enkel probleem. Nyo opende de rally direct met een honkslag, waarna ook Jesse de bal het veld in wist te slaan. Daarmee kon Nyo het winnende punt scoren.

Jesse werd even later binnengeslagen door een tweehonkslag van Geffrey, die zelf direct de honken rond kon om de voorsprong op 11-8 te brengen. Na een blessure bij de catcher van WSB werd, met één man uit, besloten de wedstrijd te beëindigen.

Groot belang

Aanvallend waren Geffrey (3 uit 3), Sven (2 uit 2) en Nyo (2 uit 2) voor Blue Hawks van groot belang. Geffrey produceerde maar liefst drie hits, waaronder twee tweehonkslagen. Hij passeerde driemaal de thuisplaat. Sven en Nyo sloegen elk twee hits en scoorden daarmee allebei tweemaal. Lennard (1 uit 2) en Mart (1 uit 1) sloegen de overige hits. WSB kwam dit duel tot drie honkslagen.

De honkballers van Blue Hawks hebben nu een week rust voordat zaterdag 14 juni opnieuw WSB de tegenstander is. De revanche wordt gespeeld in Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *