Pupillen lopen zege in Almelo mis

De pupillen van Blue Hawks zijn er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Almelo. De Zwolse ploeg ging daar op bezoek voor de tweede competitiewedstrijd, een duel tegen Uitsmijters’55. De thuisploeg was na drie innings spelen met minimaal verschil de sterkste: 13-12.

De schrik zat er wel even in. Na 2 1/2 inning spelen had Blue Hawks ineens een 8-12 voorsprong. Dat was vooral te danken aan zeer goed slagwerk van onder meer Jaimy, Geffrey, Mart en Milan. Waar Blue Hawks in de vorige wedstrijd nog zonder honkslag bleef, produceerden de honkballers uit Zwolle ditmaal vijf honkslagen.

Jaimy sloeg hits in de tweede en derde inning en scoorde daarmee uiteindelijk drie runs. Hij sloeg bovendien twee spelers binnen met een honklag in de derde inning. Geffrey ramde in de tweede Zwolse slagbeurt de bal diep het linksveld in. Op zijn tweepitter konden Milan en Japser de thuisplaat passeren.

Debuut

200413_pupillen_uitsmjters2Verdedigend leidde Wasim (foto) de verdediging. Hij maakte zij debuut als pitcher en deed dat heel uitstekend. In de eerste inning kreeg hij drie honkslagen tegen, maar wist hij door drie strikeouts de schade beperkt te houden tot zes punten. Een inning later kreeg Wasim zelfs maar vier tegenstanders tegenover zich in het slagperk. Mede door een mooie vangbal van korte stop Jaimy en een knappe aangooi van catcher Jasper op tweede honkman Geffrey kon Uitsmijters’55 in deze slagbeurt maar één punt scoren.

Zo kon het gebeuren dat Blue Hawks via drie punten in de eerste, vier runs in de tweede en vijf punten in de derde inning ineens verrassend aan de leiding ging. De formatie uit Zwolle miste echter nog de ervaring om de voorsprong vast te houden.

Langszij

Met closer Sven op de heuvel kon Uitsmijters’55 alsnog langszij komen. De honkballers uit Almelo profiteerden van vijf vrije lopen om de achterstand weg te werken. Na een tweehonkslag kon de thuisploeg hierna de leiding in de wedstrijd overnemen. Ondanks twee knappe veldacties van de Zwolse defensie beet Blue Hawks uiteindelijk na drie innings alsnog met 13-12 in het stof.

Bij de Zwolse ploeg maakte Pluk zijn debuut. Hij scoorde voor Blue Hawks het achtste punt. Volgende week onvtvangt Blue Hawks op eigen veld het sterke Tex Town Tigers voor de derde wedstrijd uit de competitie.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *