Pupillen laten tegen Giants slaggeweld onbenut

Acht honkslagen. Dat was de opbrengst van het Zwolse slaggeweld in de thuiswedstrijd tegen Giants. Daar stonden echter ook twaalf vrije lopen van de drie Zwolse pitchers tegenover. Zo kon het gebeuren dat de honkballers uit Hengelo alsnog met 6-14 de winst mee naar huis konden nemen.

Opnieuw werd het pitchersprobleem van de Zwolse pupillen pijnlijk duidelijk. Wasim, Nyo en Geffrey gooiden samen in twee innings maar liefst twaalf keer vier wijd en alleen Geffrey gooide in de tweede inning één keer drie slag.

Zo kon het gebeuren dat Giants op het pitchen van Wasim via vijf vrije lopen en twee veldfouten van Blue Hawks al in de eerste slagbeurt achtmaal kon scoren. Een inning later volgden nog eens zes runs na nog eens zeven keer vier wijd van reliever Nyo en closer Geffrey. Uiteindelijk kwam Giants dit duel tot slechts één honkslag, dat was een solohomerun in de eerste inning.

Kunststukje

Aanvallend deed Blue Hawks het stukken beter. Na strikeouts voor Wasim en Osama brachten Geffrey, Jaimy, Jasper en Mats hun ploeg met hits terug in de wedstrijd: 5-8. Geffrey en Jaimy sloegen beiden een tweehonkslag. Mats (foto) timmerde de bal zelfs voor drie honken diep het buitenveld in.

220613_pupillen_giants_svenDat kunststukje herhaalde Sven (foto) in de tweede inning. Op de eerste pitch uit deze slagbeurt ramde hij de bal langs de buitenvelder. Hij kon na een veldfout op zijn klap zelfs in éen keer door naar de thuisplaat. Nyo (tweehonkslag) en Mart volgden hierna nog met hits, maar Blue Hawks wist niet meer te scoren. Met lopers op het tweede en derde honk sneuvelden Pluk en Jaimy met drie slag om een einde aan de wedstrijd te maken.

Progressie

Daarmee ging het pupillenteam van Blue Hawks voor de achtste keer in tien wedstrijden dit seizoen onderuit. In alle gevallen was het gebrek aan pitchers hier de oorzaak van. Niettemin lieten de Zwolse honkballers tegen Giants zien aan slag wel degelijk progressie te maken.

Volgende week speelt Blue Hawks op eigen veld twee wedstrijden tegen Robur’58 uit Apeldoorn. Het is dan alweer de laatste wedstrijd voor de zomerstop. De eerstvolgende wedstrijd na de vakantie is dan pas op zaterdag 24 augustus. Opnieuw in Zwolle, maar dan tegen de ongeslagen koploper Tex Town Tigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *