Pupillen komen net te kort tegen Uitmsijters ’55

De pupillen van Blue Hawks zijn er niet in geslaagd ook hun tweede competitiewedstrijd te winnen. Op eigen veld was Pluk in de derde inning van de wedstrijd tegen Uitmsijters ’55 dichtbij de gelijkmaker. Hij sneuvelde echter op de thuisplaat, waardoor Blue Hawks de winst met 8-9 uit handen moest geven.

Blue Hawks liep tegen Uitmsijters ’55 al vanaf de eerste slagbeurt achter de feiten aan. Startend pitcher Geffrey kreeg een diepe driehonkslag om zijn oren, waarop twee man binnen konden lopen. Uiteindelijk kwam Uitsmijters ’55 zo vroeg op 0-3 voorsprong.

Blue Hawks vocht hard om terug in de wedstrijd te komen. Maar bij elke rally had de Zwolse ploeg het geluk niet aan zijn zijde. In de eerste inning sloeg Rien met twee lopers op de honken en twee man uit een eenvoudige grondbal naar de eerste honkman. Een inning later overkwam Yoriam dat ook.

Competitiedebuut

Blue Hawks liep zo de kans mis om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Niettemin wisten de honkballers uit Zwolle wel in de buurt te blijven van hun tegenstander. Via 1-3 na de eerste inning werd dat 3-4 na de tweede inning.

In de derde inning moest Blue Hawks zijn pitcher vervangen. Door afwezigheid van pitcher Nyo moest Yoriam noodgedwongen zijn competitiedebuut als pitcher maken. Hij weerde zich kranig, maar gooide ook zes keer vier wijd en kreeg drie honkslagen tegen. Daardoor wist Uitsmijters ’55 uit te lopen naar een riante 3-9 voorsprong.

Niet veilig

Maar nog bleek die niet veilig. Ook in de derde inning wist Blue Hawks zichzelf terug in de wedstrijd te brengen. Maar andermaal sloeg het noodlot toe. Yoriam, de reglementaire negende en laatste slagman van deze slagbeurt, sloeg met lopers op het tweede en derde honk en een achterstand van 7-9 de bal opnieuw op de eerste honkman af.

Nu was hij wel op tijd op het eerste honk om zo Geffrey de kans te geven vanaf het derde honk het achtste punt te scoren. Maar voor Pluk was het een bijna onmogelijke missie om op die bal vanaf het tweede honk ook de gelijkmaker te scoren. Hij deed wel zijn best, maar, sneuvelde uiteindelijk op de thuisplaat.

Tevreden

Ondanks de nederlaag konden de honkballers tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Uitsmijters ’55. Aanvallend kregen de Zwolse honkballers maar drie keer drie slag. Bovendien sloeg Sven een daverende driehonkslag en produceerde Mart een tweehonkslag.

Verdedigend maakte Blue Hawks enkele knappe acties, waaronder een spectaculaire veldactie van derde honkman Jasper. Twee tegenstanders werden uitgeschakeld bij een poging het honk te stelen, terwijl Yoriam als korte stop met volle honken en twee man uit in de tweede inning op tijd de laatste nul wist te maken.

1 Reactie

  1. Goed gespeeld allemaal wel jammer dat we hebben verloren het was een leuke wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *