Pupillen in oefenduel onderuit tegen The Eagles

Het pupillenteam van Blue Hawks is het seizoen in Deventer begonnen met een 11-5 oefennederlaag tegen The Eagles. Bij de Zwolse ploeg debuteerden dit duel vijf nieuwe spelers voor Blue Hawks. Het grotendeels nieuwe team streed niettemin dapper en wist het The Eagles lang knap lastig te maken.

De pupillen van Blue Hawks starten het nieuwe seizoen met maar liefst zestien pupillen. Veertien daarvaan reisden gistermiddag af naar Deventer voor de allereerste oefenwedstrijd van het seizoen. Voor het nieuwe seizoen is het pupillenteam aangevuld met vijf BeeBallers. Van dit jongste jeugdteam van Blue Hawks maakten Lennard, Brianne en Suse gisteren hun officiële debuut. Ex-BeeBaller Jesse speelde vorig seizoen al in één wedstrijd met de pupillen mee.

Daarnaast voegden nog eens twee nieuwe spelers zich aan de selectie toe. Ook Ali Asel en Rien debuteerden zo tegen The Eagles voor Blue Hawks. Slechts vijf van de zestien spelers speelden langer dan één seizoen voor het pupillenteam.

Kampioensteam

In de eerste oefenwedstrijd trof het nog onervaren Blue Hawks meteen het kampioensteam van The Eagles, dat vorig jaar op de eerste plaats was geëindigd in de 3e klasse. Al snel werd het duidelijk dat dit team goed op elkaar was ingespeeld. Niettemin weerde Blue Hawks zich kranig. Een knappe hit van Joris, een driehonkslag van Mart en zelfs een homerun van Nyo zorgden ervoor dat de Zwolse ploeg lange tijd zijn tegenstander bij kon houden.

230314_pupillen_eagles2The Eagles gebruikte zijn twee beste pitchers dit duel. Blue Hawks benutte de wedstrijd om al zijn vijf beoogde pitchers speelritme op te laten doen. Voor Yoriam en Rien was dit zelfs hun eerste wedstrijd dat ze plaats namen op de werpersplaat. Beide spelers hebben veel potentie. Rien liet dat als closer zien. Hij kwam in de laatste slagbeurt met twee man uit op de heuvel en maakte direct met een strikeout een einde aan de wedstrijd.

Trainingskamp

Het verschil zat hem met name dan ook in de pitching. Want hoewel Blue Hawks vaker de bal het veld in sloeg dan zijn tegenstander, gaven de Zwolse pitchers ook vaker een vrije loop weg (15 tegen 2). Verdedigend had Geffrey de beste veldactie. Hij wist als midvelder een diepgeslagen bal te vangen.

Het aankomende weekeinde reist het pupillenteam van Blue Hawks voor een tweedaags trainingskamp af naar Noord-Holland. Het oefenseizoen wordt in het eerste weekeinde van april afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Blue Devils uit Meppel. Op zaterdag 19 april begint Blue Hawks vervolgens aan de competitie, waarin The Eagles opnieuw één van de tegenstanders zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *