Pupillen dichtbij stunt tegen koploper TTT

Blue Hawks heeft in Enschede zijn ware gezicht laten zien. Door zo nu en dan uitstekend spel werd de ongeslagen koploper Tex Town Tigers lang in de hoek gedreven. Uiteindelijk moest Blue Hawks door een tekort aan goede pitchers alsnog de winst met 15-9 uit handen geven.

Lang hadden de Zwolse honkballers tegen Tex Town Tigers de voorsprong in handen. Al in de eerste inning brachten Jaimy en Mats hun ploeg door hun slagwerk op voorsprong. Nadat Wasim de score door goed honklopen had geopend, sloeg eerst Jaimy met een rake klap Mika (geraakt werper) over de thuisplaat. Hierna ramde Mats opnieuw de bal het buitenveld in. Op zijn klap konden zowel Mart als Jaimy scoren: 0-4.

Tex Town Tigers slaagde er aanvankelijk niet in om op voorsprong te komen. In de gelijkmakende eerste slagbeurt stond Blue Hawks slechts vier punten toe na een prachtige vangbal van derde honkman Mika en prima veldacties van tweede honkman Geffrey en korte stop Jaimy.

Onsportieve beslissing

080613_pupillen_tex_town_tigers2Nadat Wasim en Geffrey in de tweede ining voor Blue Hawks hadden gescoord, moest startend pitcher Wasim (0-10-2-1) door onder meer een tweehonkslag en honkslag tegen de thuisploeg uit Enschede met 9-6 langszij laten komen. Blue Hawks gaf echter niet op en knokte op zijn beurt terug. Via punten van Sven, Max en Wasim kwam de Zwolse ploeg weer op 9-9.

Dat had 9-10 moeten zijn als het tiende punt door een onsportieve beslissing Blue Hawks niet was afgenomen. Met volle honken had Sven vier wijd gekregen. Daarop kon Zeno door de gedwongen loop vanaf het derde honk gratis een punt scoren. Zeno had echter de thuisplaat niet aangeraakt volgens de tegenpartij. De scheidsrechter liet het punt niettemin tellen, maar kwam terug op zijn beslissing na overleg met de coaches van Tex Town Tigers. Het leverde een nul op en een zeer teleurstellend moment waarbij het meer dan verdiende tiende punt van Blue Hawks alsnog uit de boeken moest worden geschrapt.

Belangrijk

080613_pupillen_tex_town_tigers3Zoals het hele seizoen al het geval is, moest Blue Hawks hierna de tegenstander weer in de laatste inning langszij laten komen. Opnieuw was daarbij gebrek aan goede pitching de belangrijkste reden. Tex Town Tigers kon zo uiteindelijk de winst naar zich toetrekken. Reliever  Sven gaf vijf vrije lopen weg en kreeg één honkslag tegen. Jaimy gooide uiteindelijk als closer nog één keer vier wijd voordat hij het duel afsloot met een strikeout. Inmiddels hadden in deze slagbeurt al wel zes spelers van Tex Town Tigers de thuisplaat gepasseerd en was de 15-9 eindstand een feit.

Niettemin kon Blue Hawks terugkijken op een zeer goede wedstrijd. De eerste wedstrijd tussen beide teams ging nog met 2-17 verloren. Maar in de tweede wedstrijd wist Blue Hawks beter partij te bieden. Andermaal waren Jaimy en Mats aanvallend van grote waarde. Verdedigend worden Mika en Mats steeds belangrijker voor Blue Hawks. Mika had als derde honkman enkele goede veldacties, terwijl Mart de gehele wedstrijd als catcher plaats had genomen achter de thuisplaat en dat op een prima wijze deed.

1 Reactie

  1. De jongens mogen trots zijn op hun prestatie!
    Goed geschreven stuk Rogier.

    Groet,

    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *