Pupillen boeken eerste zege van het seizoen

Met aan daverende dreun diep in het midveld heeft Mats in de wedstrijd tegen Uitmsijters’55 de winnende punten binnengeslagen. Hij bezorgde daarmee Blue Hawks de eerste overwinning van het seizoen. De tweede wedstrijd van de dag tegen de ploeg uit Almelo kon hierna helaas niet in winst worden omgezet.

Onder leiding van startend pitcher Sven begon Blue Hawks goed aan de eerste van de twee wedstrijden tegen Uitsmijters’55. Hij kreeg na een honkslag en een geraakt werper nog wel twee punten tegen, maar maakte hierna met één man uit en volle honken met twee keer drie slag eigenhandig een einde aan de slagbeurt.

Al in de gelijkmakende slagbeurt kon Blue Hawks de leiding in de wedstrijd nemen. Geffrey, Osama, Mart en Mats wisten veilig de thuisplaat te bereiken. In deze inning sloegen zowel Mart als Jaimy de bal het veld in.

Beloning

De bezoekers uit Almelo pakten drie punten terug na zes vrije lopen op rij. Maar opnieuw liet Uitmsijters’55 drie lopers achter op de honken. Na drie slag maakte tweede honkman Geffrey met volle honken de derde en laatste nul.

Met de 4-5 tussenstand kreeg Blue Hawks in de tweede inning de laatste kans om terug in de wedstrijd te komen. Dat leek aanvankelijk te mislukken na twee snelle strikeouts. Geffrey hield zijn ploeg echter in de wedstrijd. Hij sloeg een honkslag en kon na twee gestolen honken de gelijkmaker scoren op een doorgeschoten bal. Met Osama (vier wijd) en Mart (veldfout) op de honken haalde hierna Mats (zie foto) vol uit. Hij ramde de bal diep het buitenveld in voor de 7-5 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd beslist. Mats en Jaimy brachten uiteindelijk de eindstand op 9-5. Als beloning voor de winnende tweehonkslag mocht Mats na afloop de wedstrijdbal houden. Voor Blue Hawks was het de eerste overwinning in zes wedstrijden.

Sterke spel

Het succes kon niet worden gecompleteerd met een tweede overwinning op Uitsmijters’55. In de tweede wedstrijd was de pitcher van de tegenstander veel te sterk. Hij kreeg in twee innings tien spelers tegenover zich in het slagperk en schakelde daarvan vijf uit met drie slag. Blue Hawks kreeg dit duel zo slechts vijf honklopers, waarvan uiteindelijk Sven en Geffrey als enigen konden scoren.

010613_pupillen_uitsmijters_jaimyUitmsijters’55 kende een betere wedstrijd. Gesteund door het sterke spel van hun pitcher liepen de honkballers uit Almelo via vier punten in de eerste inning uit naar een 8-2 overwinning na twee innings. De ploeg kwam dit duel tot twee honkslagen en één tweehonkslag. Drie drie hits leverden uiteindelijk zes van de in totaal acht punten op.

Debuut

Voor Blue Hawks gooide Wasim ruim één inning met drie strikeouts en zes keer vier wijd. Hij kreeg twee honkslagen tegen. Jaimy gooide de wedstrijd uit met drie strikeouts. Voor Jaimy (zie foto) was het nog maar de eerste keer dit seizoen dat hij als pitcher in actie kwam. Ook achter de thuisplaat maakte iemand zijn debuut. Mika speelde zijn eerste wedstrijd als catcher. Hij deed dat niet onverdienstelijk. Voor drie andere spelers van Blue Hawks was dit zelfs hun officiële debuut. Joris, Zeno en Max speelden alle drie hun eerste competitiewedstrijd met de Zwolse pupillen. Daarmee zijn dit seizoen in zeven wedstrijden al zeventien verschillende spelers voor het Zwolse team uitgekomen.

Volgende week reist Blue Hawks af naar Enschede voor een wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Tex Town Tigers.

1 Reactie

  1. YES!! eindelijk een wedstrijd gewonnen. Alle twee de wedstrijden goed gespeeld. Jaimy erg goed gepitcht, Sven en Wasim ook. erg goed van Mika dat hij voor zijn eerste wedstrijd zo goed heeft gecatcht. Mart deed het ook erg goed. Zelf ook nog de bal een flinke knal gegeven, waardoor we de eerste wedstrijd wonnen. Erg goed, dit hadden we echt nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *