Pupillen Blue Hawks veroveren kampioenschap

De pupillen van Blue Hawks zijn vandaag kampioen geworden in de 2e klasse A. Met een overtuigende 5-15 overwinning op Tex Town Tigers verzekerden de Zwolse talenten zich in Enschede definitief van de eerste plaats. Voor het pupillenteam van Blue Hawks is dit het tweede kampioenschap op rij en de achtste sinds 2006.

In het eerste deel van de competitie behaalden de Zwolse honkballers met vijf overwinningen in twaalf wedstrijden al een knappe derde plaats achter Robur’58 uit Apeldoorn. In de tweede helft werd die sterke lijn doorgetrokken. De eerste vier wedstrijden werden op rij gewonnen. Vandaag werd in de zesde wedstrijd het kampioenschap in Enschede oppermachtig in de wacht gesleept.

Op bezoek bij Tex Town Tigers waren de Zwolse pitchers genadeloos. Startend pitcher Sem opende het duel met maar liefst zeven strikeouts in drie innings. Hierna gooide Casper ook nog eens twee keer drie slag, voordat Pim het duel vanaf de plaat afsloot met eveneens twee strikeouts. Pas in de derde inning wist Tex Town Tigers na drie vrije lopen voor het eerst te scoren. Op dat moment had Blue Hawks al een comfortabele 0-9 voorsprong genomen na onder meer rake klappen van Frederique, Christiano en Owen. Met nog eens zes runs in de vierde inning bezegelde de Zwolse ploeg het lot van zijn tegenstander.

Verschil

In deze vierde inning scoorden Oscar en Frederique hun derde punten van dit duel, terwijl Owen, Aron, Joel en Christiano voor de tweede keer veilig de thuisplaat wisten te passeren. Met hits op rij van Frederique, Christiano en Sem werd de voorsprong naar 1-15 getild. In de vierde en laatste slagbeurt voor Tex Twon Tigers wist de thuisploeg het verschil nog wel te verkleinen tot 5-15, maar kon de achterstand niet meer worden dichtgelopen. Nadat pitcher Pim met de laatste strikeout de wedstrijd had uitgegooid, kon het kampioensfeest worden gevierd.

Met de vijfde overwinning in zes wedstrijden werd in het tweede deel van de competitie Robur’58 wel achter zich gelaten. Bedrocks uit Emmen en Tex Town Tigers uit Enschede eindigden op de respectievelijk derde en vierde plaats. Het kampioenschap is voor Blue Hawks opnieuw een bevestiging van de sterke jeugdopleiding. Sinds 2006 werden al acht pupillenteams kampioen. Tussen 2006 en 2009 werden drie kampioenschappen in de 3e klasse behaald, voordat Blue Hawks in de seizoenen 2011, 2012 en 2015 zelfs kampioen werd in de 2e klasse. Vorig jaar keerde Blue Hawks kortstondig terug in de 3e klasse en werd opnieuw het kampioenschap veroverd. Dat succes kreeg dit jaar bij de terugkeer in de 2e klasse een vervolg met de achtste titel in dertien jaar tijd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *