Pupillen Blue Hawks kampioen!

In een zinderende finale zijn de pupillen van Blue Hawks vanmiddag kampioen geworden in de 2e klasse. De finale werd met overtuigende cijfers van Houten Dragons gewonnen: 3-13. Het was al de zesde titel in tien jaar tijd voor de pupillen.

De pupillen van Blue Hawks werkten zich de afgelopen weken ongeslagen door hun poule en speelden alleen gelijk tegen HCAW uit Bussum. Daardoor moest de strijd op de slotdag van de competitie worden beslist tegen de nummer twee Houten Dragons, dat eerder alleen één keer van Blue Hawks had verloren.

Het werd daarmee in Houten een heuse finale, waarbij de winnaar het kampioenschap voor zich mocht opeisen. In de finale nam de thuisploeg aanvankelijk nog een 1-0 voorsprong, maar Blue Hawks hield zijn hoofd koel.

Prachtige vangballen

Door prachtige vangballen van midvelder Martijn en eerste honkvrouw Merel en goede veldacties van tweede honkman Fré en derde honkman Duncan werd Houten Dragons hierna lang puntloos gehouden.

031015_pupillen_kampioen2Ondertussen zette Blue Hawks zijn tegenstander aanvallend onder grote druk. Dat leverde een voorsprong op, die Blue Hawks niet meer uit handen gaf. In de vierde inning sloeg uiteindelijk catcher Mart met een tweehonkslag zijn team definitief naar de titel.

Kampioen

Verdedigend hielden pitchers Jesse en Geffrey hun tegenstanders op slechts drie punten, waarmee de wedstrijd uiteindelijk met 3-13 werd gewonnen en het kampioenschap met kinderchampagne kon worden gevierd.

Het is al de zesde keer in tien jaar tijd dat een pupillenteam van Blue Hawks kampioen is geworden. Eerder gebeurde dat in 2006, 2007, 2009, 2011 en 2012. Het is daarnaast het veertiende kampioenschap in de afgelopen dertien seizoenen voor de succesvolle Zwolse club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *