Pupillen Blue Hawks goed van start

De pupillen van Blue Hawks zijn het tweede deel van de competitie goed uit de startblokken gegaan. Onder leiding van de sterk pitchende rookies Lennard en Jesse boekte de Zwolse ploeg een overtuigende 6-14 zege tegen Uitsmijters’55.

Met de wedstrijd tegen Uitsmijters’55 is Blue Hawks het tweede deel van de competitie begonnen. Alle teams starten weer met nul punten, nadat de Zwolse honkballers het eerste deel hadden afgesloten met een knappe tweede plaats. Blue Hawks speelt nu vijf wedstrijden in vier weken tijd. Volgende week wacht een loodzware speeldag met een wedstrijd tegen de ongeslagen koploper The Eagles en een tweede wedstrijd tegen Uitsmijters’55.

Vandaag boekte Blue Hawks al de zesde competitiezege van dit seizoen, de tweede tegen de honkballers uit Almelo. Dat kwam met name door pitchers Lennard en Jesse. Het tweetal had dit seizoen samen nog maar drie innings gegooid, maar namen nu de volledige wedstrijd voor hun rekening.
Lennard had nog maar drie wedstrijden geleden zijn debuut als pitcher voor Blue Hawks gemaakt. Nu kreeg hij ook voor het eerst de bal als startend pitcher. Zijn debuut maakte hij voor de zomerstop eveneens in Almelo tegen Uitsmijters’55.

Koelbloedig

060914_pupillen_lennard_jesseLennard (3-5-1-0) weerde zich opnieuw kranig en gooide in zijn derde wedstrijd ooit als pitcher drie keer drie slag in twee innings en stond slechts vijf punten toe. Met twee lopers op de honken, maakte hij in de tweede inning eerst zelf een goede veldactie voor de tweede uit, waarna hij de beste slagman van Uitsmijters’55 koelbloedig met drie slag aan de kant zette.

Lennard sloot daarmee op prachtige wijze zijn wedstrijd af. In de derde inning nam Jesse het pitchen over. Evenals Lennard speelde ook Jesse vorig seizoen nog bij het BeeBall-team. Jesse had in de laatste wedstrijd voor de zomerstop zijn debuut gemaakt als pitcher. Toen gooide hij ook al één inning als closer.

Steun

Tegen Uitsmijters’55 volgde een tweede sterke optreden. Jesse (3-0-0-0) kreeg vier tegenstanders tegenover zich en gooide drie keer drie slag. Daarmee hield hij de voorsprong voor zijn ploeg vakkundig vast.

De twee jonge pitchers kregen steun van hun sterk spelende slagploeg. Zelf had Blue Hawks al in de eerste inning een comfortabele voorsprong genomen. De pitcher van Uitsmijters’55 opende het duel met vier keer vier wijd, waarna Nyo, Jasper, Merel en Rien de bal het veld insloegen. Blue Hawks nam zodoende al vroeg een 0-6 voorsprong.
In de tweede Zwolse slagbeurt liep Blue Hawks uit naar 4-11. Geffrey sloeg een driehonkslag, terwijl Nyo een honkslag sloeg. In de derde inning sloeg Geffrey (2 uit 2) ook zijn tweede hit. In totaal kwam Blue Hawks dit duel tot vijf honkslagen. Bij Blue Hawks maakte Merel haar debuut. In haar eerste wedstrijd sloeg ze de bal knap het veld in, maar sneuvelde ze op het eerste honk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *