Milan aan slag voor Blue Hawks.

Pupillen Blue Hawks dichtbij zege

Het pupillenteam van Blue Hawks is in Hengelo dichtbij de eerste zege gekomen. De Zwolse ploeg liet in de laatste slagbeurt een comfortabele 3-7 voorsprong uit de handen glippen. Bij Blue Hawks speelde Jaimy zijn eerste wedstrijd als catcher.

Blue Hawks werd voor de wedstrijd geconfronteerd met de afmeldingen van zijn twee catchers Jasper en Mart. Daardoor moest voor het eerst van zijn leven Jaimy plaats nemen achter de thuisplaat. Hij deed dat meer dan goed. Samen met pitcher Wasim stond hij slechts drie punten toe in de eerste twee innings.

Twee daarvan werden in de eerste inning gescoord. Maar na een goede veldactie van tweede honkman Geffrey en twee strikeouts van Wasim moest Giants drie lopers achterlaten op de honken. In de tweede inning werden twee tegenstanders op de thuisplaat uitgetikt.

Homerun

Blue Hawks kwam zelf niet tot scoren in de eerste inning, maar maakte dat meer dan goed in de tweede slagbeurt. Eerst sloeg Milan (foto) Geffrey over de thuisplaat voor het eerste Zwolse punt. Met twee man uit timmerde hierna Mats de bal diep het buitenveld in. Hij kon even later samen met Wasim (vier wijd) de thuisplaat passeren nadat Jaimy de bal voor een homerun had weggeramd. Een tweehonkslag van Osama maakte het hierna zelfs 2-5 voor Blue Hawks.

In de derde inning sloegen Milan en Mats opnieuw de bal het veld in. Daarop konden ditmaal Pluk en Milan de voorsprong uitbreiden tot 3-7.

Achterstand

Osama was de derde pitcher bij Blue Hawks.
Osama was de derde pitcher bij Blue Hawks.

Tot dat moment had Wasim drie keer drie slag en zeven keer vier wijd gegooid in twee innings. Hij had drie honkslagen moeten toestaan en kon de schade beperken tot drie tegenpunten. In de derde en gelijkmakende slagbeurt ging het echter alsnog mis voor Blue Hawks.

Reliever Sven kon de tegenstander geen halt toeroepen. Hij gooide vijfmaal vier wijd, waardoor Giants de achterstand kon wegwerken. Met één man uit werd Sven op de pitcherplaat vervangen voor Osama. Die had nog twee ballen nodig om in ieder geval het gelijkspel veilig te stellen. Hij gooide echter twee ballen langs zijn catcher, waardoor tweemaal een loper vanaf drie kon scoren en Giants de winst alsnog kon grijpen.

Tweede deel

Niettemin had Blue Hawks opnieuw een sterke wedstrijd gespeeld. Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd van het seizoen was dit de tweede maal dat de Zwolse ploeg met slechts één punt verschil verloor. Vanaf komende maand begint Blue Hawks aan het tweede deel van het programma en treffen de honkballers uit Zwolle alle tegenstanders nog een keer.

8 Reacties

 1. Jullie zijn allemaal en stuk voor stuk KANJERS!!
  Petje af voor wat een team met bijna allemaal nieuwe spelers al hebben laten zien! Trots en een genot om naar jullie te kijken!

 2. Het team heeft goed gespeeld,
  Een leuke wedstrijd.
  Jammer dat we verloren hebben.
  En het was heel knap van Jaimy dat hij als eerste keer catcher het zo goed gedaan heeft.

  Ik ben trots

 3. het was een leuke wedstrijd

  alleen wel jammer dat we verloren hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *