Pupillen beginnen met gelijkspel

De pupillen van Blue Hawks zijn het seizoen begonnen met een dikverdiend 14-14 gelijkspel tegen nieuwkomer Hickory. Voor de Zwolse ploeg is het een enorme opsteker. Na het kampioenschap in 2011 en 2012 is de afgelopen weken een vrijwel volledig nieuw team opgebouwd. Dat werd tijdens de seizoensopener beloond met een punt.

De spelers van Blue Hawks en Hickory hadden er allemaal lang op moeten wachten. Zonder ook nog maar een echte oefenwedstrijd werd op het veld in Zwolle aan de competitie begonnen. Hickory maakte tegen Blue Hawks zijn debuut in de pupillenklasse. Maar de spelers, sommige een stuk groter dan de spelers van Blue Hawks, hadden de afgelopen seizoenen al wel samen gespeeld bij het BeeBall-team.

Bij Blue Hawks maakten Boris, Osama, Mats, Mika en Milan hun officiƫle debuut. Zij speelden hun eerste wedstrijd ooit. Milan luisterde zijn debuut op door in zijn eerste slagbeurt de bal direct het veld in te slaan. Vier keer sloeg een speler van Blue Hawks de bal het veld in. Maar uiteindelijk werd in het hele duel alleen door Hickory driemaal een honkslag geslagen.

Wedstrijdritme

130413_pupillen_hickory2Bij beide teams hebben de pitchers en catchers nog veel wedstrijdritme nodig. Dat bleek ook in de eerste wedstrijd van de competitie. Het resulteerde in een groot aantal vrije lopen en doorgeschoten ballen, waardoor veel punten konden worden gescoord zonder een honkslag te slaan. Geffrey begon het duel als startend pitcher met vijf vrije lopen op rij, waarna hij een honkslag moest incasseren. Hij herstelde zich echter knap en schakelde de laatste twee tegenstanders met drie slag uit. Hickory scoorde uiteindelijk zeven punten in de eerste slagbeurt.

Zelf zette Blue Hawks daar acht punten tegenover. Evenals de pitcher van Blue Hawks had ook de werper van de ploeg uit Winterswijk moeite om de slagzone te vinden. Vanaf de tweede inning zette Hickory een sterkere pitcher in. Die wist beter de slagzone te vinden en zorgde ervoor dat Hickory de 8-7 achterstand kon wegwerken. Dat gebeurde eerst via vier punten in de tweede inning. In die slagbeurt begon Osama op de heuvel, maar werd uiteindelijk vervangen door Sven. Hij maakte het karwei heel goed af. In 1 1 2/3 inning kwam Sven tot drie keer drie slag en maakte hij samen met catcher Jasper drie tegenstanders uit op de thuisplaat.

Balans

130413_pupillen_hickory3Blue Hawks had moeite om te scoren op de nieuwe pitcher. Daardoor was na de tweede inning de voorsprong verdwenen en waren beide teams in balans: 11-11. In de derde inning hield Sven de schade beperkt tot drie tegenpunten. Op dat moment kwam de aanval van Blue Hawks los. Mart en Milan sloegen allebei direct de bal het veld in, maar wisten uiteindelijk net niet op tijd veilig het eerste honk te bereiken.

Jaimy, Sven en Boris scoorden hierna wel om de stand andermaal in evenwicht te brengen. Met het winnende punt op het tweede honk sloeg hierna Jasper voor de tweede keer deze wedstrijd de bal het veld in. De eerste keer sneuvelde hij door een vangbal van de tweede honkman. In de derde inning werd zijn grondbal andermaal een prooi voor de tweede honkman. Zodoende bleef de wedstrijd na drie volledige innings alsnog in balans: 14-14.
Na afloop overheerste vooral een gevoel van tevredenheid bij de Zwolse ploeg die met het gelijkspel is geslaagd voor zijn eerste test. De komende weken wordt verder gebouwd aan dit team.

2 Reacties

  1. Goed geaan jongens!! Ik vind het jammer dat ik uit het team ben eingelijk komt dat vooral door school maar ik ben wel echt trots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *