Plaatsing lichtmasten deze maand

Het softbalveld van Blue Hawks wordt deze maand voorzien van lichtmasten. Naar verwachting eind april kan er dan worden gespeeld met veldverlichting. In mei wordt de nieuwe veldverlichting feestelijk officieel in gebruik genomen.

Aanvankelijk zouden de lichtmasten al in maart worden geplaatst. Deze planning moest door omstandigheden worden opgeschoven. Inmiddels hebben een aantal leden van Blue Hawks geholpen bij het leggen van de bekabeling. Gisteren is door Nooter Technische Installaties de kabel aangesloten.

Vervolgens wordt vanaf maandag 13 april door Aerolux uit Oldenzaal een start gemaakt met de plaatsing van de lichtmasten. Deze werkzaamheden nemen drie dagen in beslag. Woensdag 15 april wordt ook de bediening aangesloten. Doordat de levering van het materiaal, dat afkomstig is uit China, vertraging heeft opgelopen, is de plaatsing van de armaturen in de masten langs het softbalveld met een week uitgesteld. Deze worden nu in de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 april geplaatst.

Lichtmeting

Als de werkzaamheden zijn afgerond, vinden er lichtmetingen plaats door de leverancier en een afgevaardigde van de honk- en softbalbond KNBSB. Bij de meting van de leverancier zal ook de gemeente Zwolle als opdrachtgever aanwezig zijn. Wanneer deze metingen nu plaats vinden, is op dit moment nog niet bekend.

Als de verlichting na de meting wordt goedgekeurd, wordt het project door de gemeente opgeleverd. Vanaf dat moment kunnen de lichtmasten ook worden gebruikt bij trainingen en wedstrijden.

(dit bericht is bijgewerkt op maandag 13 april 2015)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *