Opening van het seizoen op 17 april

Het nieuwe seizoen voor de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks is van start gegaan. Op zondag 17 april opent Blue Hawks het nieuwe seizoen feestelijk. Dit gebeurt door verschillende activiteiten op het Sportpark Peterskamp aan de Bellinistraat in Zwolle. De toegang deze dag is gratis.

Blue Hawks is deze maand met acht teams gestart aan de competitie: vier senioren heren- en damesteams en vier jeugdteams. Van deze teams komt het dames softbalteam dit seizoen in een klasse hoger uit.

Het eerste speelweekeinde voor Blue Hawks begon zeer succesvol. De acht teams boekten samen zes overwinningen, waarvan vier met ruim verschil. Daarmee heeft de Zwolse club direct de ambities voor dit jaar duidelijk gemaakt.

Ceremoniële eerste bal

De officiële opening van het seizoen wordt zondag 17 april verricht. Dit gebeurt door het gooien van de ceremoniële eerste bal, een oude traditie in het honkbal en softbal. Deze dag wordt om 12.30 uur gestart met een wedstrijd van het dames softbalteam. Op het Sportpark Peterskamp ontvangt Blue Hawks het team The Blokes uit Veendam. Om 14.30 uur begint de honkbalwedstrijd tussen Blue Hawks en Knickerbockers uit Soest.

Voorafgaand aan de honkbalwedstrijd van Blue Hawks wordt eerst om 14.15 uur op het hoofdveld een demonstratiewedstrijd BeeBall gespeeld, waarna om 14.30 uur de ceremoniële eerste bal wordt gegooid.

Verschillende activiteiten

Rondom de wedstrijden zijn zondag 17 april verschillende activiteiten. Zo is er voor de kinderen een springkussen en zijn er hamburgers en popcorn verkrijgbaar. Speciale gast deze dag is Joep, de mascotte van de campagne Fair Play. Blue Hawks is één van de Zwolse sportverenigingen die het Fair Play-convenant van SportService Zwolle heeft ondertekend.

Geïnteresseerden zijn deze dag van harte welkom. Tijdens de verschillende wedstrijden zijn er honkballers en softballers van Blue Hawks aanwezig om u meer te vertellen over de sport en de regels. Wilt u zelf een balletje gooien of slaan, dan helpen zij u graag!

De toegang is de gehele dag gratis.

Programma:
12.30 uur: Start softbalwedstrijd Blue Hawks – The Blokes
13:30 uur: Start activiteiten (met onder meer springkussen en popcorn)
14:00 uur: Demonstratiewedstrijd BeeBall met mascotte Joep
14:30 uur: Officiële opening van het seizoen
14:35 uur: Start honkbalwedstrijd Blue Hawks – Knickerbockers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *