Opening honkbal- en softbal seizoen op 19 april

Blue Hawks opent zondag 19 april officieel het nieuwe honk- en softbalseizoen. De dag wordt feestelijk aangekleed. Zo is er een springkussen, versiering en is er muziek geregeld. Niemand minder dan Akim Bwefar, meest betrokken ondernemer van 2015, zal de ceremoniële eerste bal gooien om het seizoen te openen. 

Blue Hawks start komend weekeinde met maar liefst negen teams aan de competitie: vijf jeugdhonkbalteams, twee senioren honkbalteams en twee senioren softbalteams. Daarnaast heeft de Zwolse club bovendien een recreanten softbalteam. De aspiranten en het Major-League BeeBallteam starten het nieuwe seizoen zaterdag 11 april als eerste met de competitie. De aspiranten spelen een thuiswedstrijd tegen Deventer en de Majors spelen een uitwedstrijd tegen het derde team van Tex Town Tigers.

Een week later wordt in Zwolle het seizoen officieel geopend. Dat gebeurt voor aanvang van de thuiswedstrijd van het heren honkbalteam tegen de Blue Socks. De ceremoniële eerste bal wordt dit jaar gegooid door Akim Bwefar.

Akim Bwefar

Betrokken ondernemers heeft Zwolle in grote aantallen. Maar er kan er maar één de verkiezing Meest Betrokken Ondernemer van Zwolle 2015 winnen. En dat is dit jaar Akim Bwefar, van Bwefar licht en geluid geworden. Afgelopen januari heeft hij in restaurant Koperen Kees de wisseltrofee overhandigd gekregen van Arjan Kok, die met zijn bedrijf Fietstaxi Zwolle vorig jaar tot meest betrokken ondernemer werd uitgeroepen.

Akim won de prijs door zijn grote betrokkenheid bij goede doelen en op het gebied van onder meer sport. Een kenmerk zoals Blue Hawks hem ook heeft leren kennen. Akim, zelf jarenlang lid geweest van Blue Hawks waaronder als speler, was de laatste jaren met name betrokken bij het honkbal en softbal in Zwolle als één van de belangrijkste sponsors.

Demonstratiewedstrijd

Voordat de honkballers van start gaan om 14.30, wordt een Fair Play-convenant ondertekend en wordt er op het hoofdveld een korte demonstratiewedstrijd gespeeld door de BeeBallers van Blue Hawks. Van 12.30 tot 14.00 uur kun je bovendien kijken naar de dames softbalwedstrijd tussen Blue Hawks en Caribe 2, die ook allebei de competitie op deze dag starten.

Tijdens de honkbalwedstrijd is er voor de kinderen een springkussen aanwezig. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een dj. Iedereen is welkom vanaf 12.30 uur. De wedstrijd Bue Hawks – Blue Socks start om 14.30 uur.

Programma:
12.30 uur: start softbalwedstrijd Blue Hawks – Caribe
13.30 uur: start activiteiten (met onder meer springkussen en dj)
14.00 uur: ondertekening Fair Play-convenant
14.15 uur: demonstratiewedstrijd BeeBall
14.30 uur: ceremoniële eerste bal
14.35 uur: start honkbalwedstrijd Blue Hawks – Blue Socks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *