Ook start jeugdcompetities uitgesteld

Na de seniorencompetities zijn vandaag ook officieel de competities voor onze jeugdteams uitgesteld. De honkbal- en softbalbond KNBSB heeft dit besluit genomen na de verlenging door het kabinet van de coronamaatregelen met nog eens 3 weken.

De nieuwe maatregelen van het kabinet laten nog steeds weinig ruimte voor ons om de competitie te starten. Wel gaat de start van de avondklok vanaf 31 maart van 21.00 naar 22.00 uur. Dat biedt onze teams de mogelijkheden om met de zomertijd wat langer door te trainingen.

Trainen is voor alle teams mogelijk. Wel moeten bij de seniorenteams de spelers van 27 jaar en ouder in aparte groepjes van 4 spelers trainen. We hebben dit beschreven in ons coronaprotocol.

Inhalen van wedstrijden

Competitiewedstrijden blijven vooralsnog uit. De KNBSB heeft de start van alle jeugdcompetities uitgesteld tot het weekeinde van zaterdag 24 en zondag 25 april. De eerste 2 speelrondes die hiermee komen te vervallen, kunnen we inhalen op zaterdag 8 en 22 mei. Deze dagen waren al vrijgehouden, onder meer vanwege het Pinksterweekend op zaterdag 22 en zondag 23 mei.

De start van de seniorencompetities was eerder al uitgesteld tot zondag 2 mei. Die startdatum is nu nog verder opgeschoven tot zondag 23 mei. Daarmee krijgen onze seniorenteams in ieder geval 3 weken langer de tijd om zich voor te bereiden op de competities. Om daarmee de kans op blessures zoveel mogelijk te beperken. Of we na dit uitstel alsnog in april of mei wedstrijden kunnen spelen, is nog allerminst zeker. We blijven daarvoor afhankelijk van de versoepelingen die het kabinet dan moet gaan afkondigen. Op dinsdagavond 13 april houdt het kabinet zijn eerstvolgende persconferentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *