Ook oud-speler Rik van Zwet in de hoofdklasse

Bijna drie weken na het hoofdklassedebuut van Stijn Bruins Slot heeft gisteravond opnieuw een oud-speler van Blue Hawks zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse. Gisteravond gooide de 25-jarige Rik van Zwet drie innings voor Silicon Storks in de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers.

Rik van Zwet speelde zes jaar in de jeugd van Blue Hawks. Met de pupillen werd hij kampioen in de seizoenen 2006 en 2007. Na het seizoen 2011 verhuisde hij naar Robur’58. Via HCAW en DSS), waar hij de afgelopen twee jaar in de Overgangsklasse speelde, kwam Rik dit jaar terecht bij Silicon Storks.

Bij deze Haagse club speelt Rik voor het tweede team in de Topklasse. Vanwege een tekort aan pitchers bij het hoofdklasseteam werd Rik gisteren opgeroepen voor de hoofdmacht om mee te spelen in de inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers, de nummer vier uit het klassement. Daarmee is Rik de vierde oud-speler van Blue Hawks geworden die dit seizoen heeft gespeeld in de hoofdklasse. De andere drie zijn Jeandro Tromp (HCAW), Stijn Bruins Slot en Emeron Lourens (beiden Quick Amersfoort).

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *