Onderzoek naar mogelijkheden veldverlichting

Misschien heb je er al iets over gehoord maar vanuit de club wordt gewerkt aan een aanvraag voor verlichting voor het softbalveld. Via dit bericht willen we je bijpraten over de stand van zaken.

De wens voor veldverlichting is er ten eerste omdat het heren softbalteam is gepromoveerd naar de 2e klasse. In deze klasse worden avondwedstrijden gespeeld over zeven innings. Daardoor worden de wedstrijden langer en naarmate het seizoen vordert de avonden korter en daarmee donkerder.

Daarnaast is de groei binnen de club zodanig, dat we denken dat op termijn de trainingscapaciteit voor de softballers en honkballers op de velden te kort gaat schieten en er meer na elkaar getraind moet gaan worden.

KNBSB

Er is al veel werk verricht om te inventariseren wat de financiële gevolgen voor de club zouden zijn. Daarnaast heeft een oriënterend gesprek met de gemeente plaatsgevonden en is ons veld beoordeeld door de honk- en softbalbond KNBSB.

Op dit moment wordt een formele aanvraag naar de gemeente Zwolle voorbereid door een, speciaal voor dit onderwerp opgerichte, commissie. In die commissie hebben zitting: Cees-Jan Bloemendaal, René Cornelissen, Jan Ringnalda en Jan Egbertsen.

Betrokken

Of deze aanvraag wordt goedgekeurd, hangt af van veel factoren. De belangrijkste daarvan kunnen we niet direct beïnvloeden. Het is op dit moment dus lang nog niet zeker of de verlichting er komt. Maar het helpt zeker als iedereen die bij de club is betrokken, nog meer dan te voren meehelpt met initiatieven waarmee de club een nog steviger voet in de samenleving krijgt.

Denk daarbij aan het helpen bij clinics, het slowpitchtoenooi, de Zwolse halve marathon en de Bewegende Leerlijn. We zullen er samen als Blue Hawks voor moeten zorgen dat onze kansen groter worden! Heb je vragen, tips of ideeën? Stuur dan een e-mail via het contactformulier.

3 Reacties

  1. Dat is echt super goed nieuws, hopelijk ziet de gemeente ook in dat honk en softbal steeds populairder wordt en dat daarom verlichting voor onze club een must wordt!

  2. Fijn, dat we op deze manier op de hoogte worden gehouden over de voortgang. Goed om te lezen dat de eerste aanvraag wordt voorbereid en nu maar hopen dat de gemeente in ziet dat ook de Blue Hawks in het licht moet worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *