Nipt verlies voor sterk verjongde juniorenteam

Het sterk verjongde juniorenteam van Blue Hawks heeft in zijn eerste wedstrijd teleurstellend verloren. Ondanks de goede voorbereidingen en de winst op Bedrocks 2 afgelopen maandag op het paastoernooi bleef het team de hele wedstrijd tegen een achterstand opboksen.

Uiteindelijk gingen de junioren teleurgesteld, in een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had kunnen worden, met een 10-9 achterstand naar huis.

1e inning
De eerste inning was al een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Bas ging eenvoudig uit na een stootslag. Stijn en Thomas konden ook niet tot een honkslag komen. De Bedrocks kwamen eenvoudig door een aantal 4 wijd op een voorsprong van 2-0

2e Inning
In de 2e inning scoorden Remy en Dimas door fraaie tweehonkslagen. Stand gelijk 2-2. Gelijkmakend profiteerden de tegenstander van de flexibele slagzone van de umpire. Pitcher Thomas zat door de sterk wisselende slagzone niet lekker in zijn rol en wierp een aantal 4 wijd waardoor de Emmenaren uitliepen naar 7-2.

3e Inning
Aan slag maakte Blue Hawks nog steeds geen vuist. Alleen Cas kon na een vrije loop scoren door goed honken te stelen. In de gelijkmakende werd de vermoeide Thomas vervangen door Bas. Hij liet zich niet gek maken en liet zien een goede pitcher te zijn. 3 nullen zonder punten.

4e  Inning
Aan slag  ging het beter. Door honkslagen van alweer Remy en Renick, geholpen door een aantal vrije lopen, kwamen de junioren toch weer terug tot 7-7. Thomas had zijn dag niet omdat een strak geslagen line-drive rechtstreeks in de handschoen van de 2e honkman belandde. Gelijkmakend liepen de tegenstanders weer uit tot 8-7.

5e Inning
Aan slag kwamen de Zwollenaren weer niet tot scoren. De tegenstanders scoorden nog 2 punten mede door  enkele veldfouten. Stand 10-7. Omdat de reguliere speeltijd nog niet was afgelopen, werd er aan de 6e inning begonnen.

6e inning
Blue Hawks had nu nog één kans om de achterstand in te lopen. Stijn en Jasper konden tot scoren komen door honkslagen van Thomas en alweer Remy. Noud kreeg de 3e en laatste nul met een strike-out.  Einde wedstrijd.

Door de goede prestaties van Remy (drie honkslagen) tijdens de wedstrijd werd hij door coach Patrick als MVP gekozen.

De junioren hebben veel ervaring opgedaan in deze wedstrijd. Volgende week zal alles moeten kloppen om het team van Bedrocks 1 te kunnen verslaan.  Dinsdagavond zal de training worden aangepast voor deze wedstrijd. De teamsfeer is uitstekend. Het wachten is op de eerste overwinning.

Pas over 2 weken wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Dit zal een extra motivatie zijn.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *