Terwijl de maatregelen in Nederland worden aangescherpt, lopen onze competities ten einde. Het waren door het coronavirus ingekorte competities, maar met de vooruitzichten van de komende weken mogen we achteraf misschien wel blij zijn dat we überhaupt hebben kunnen honkballen en softballen. Met publiek en een warm welkom in onze kantine.

De coronacrisis heeft ons niettemin ook geraakt. De inkomsten in de kantine zijn lager en de sponsoropbrengsten zullen ook zeker minder zijn. We hebben vooral minder de kans gekregen om nieuwe leden aan onze club te binden. Door bijvoorbeeld een open dag, of een familietoernooi. Gelukkig zijn we een gezonde club. En door jullie inzet, zijn we gewoon klaar voor een nieuw jaar. Door de geweldige hulp van bijvoorbeeld de recreanten en honkballers bij het onderhoud van het groen. Maar ook door onze spelers die, toen het nog kon, na afloop van de trainingen en wedstrijden in de kantine samen nog wat na hebben gedronken. En zo onze kas hebben gespekt.

Er gebeuren wat dat betreft mooie dingen bij Blue Hawks. Je voelt dat als je tijdens trainingen en wedstrijden rondloopt op onze velden. De zondagen dat onze heren honkbalteams thuis spelen, gaan samen met een hele gezellige sfeer op en rond het veld. Wekelijks zie ik wel nieuwe gezichten. En elke nieuwe speler of speelster wordt met open armen ontvangen. Ik zie hoe iedereen zich er samen voor inzet om volgend jaar met nog meer teams het seizoen te starten. Het is wat dat betreft zonde dat ons seizoen bijna ten einde is en we weer langzaam aan aan onze winterstop beginnen.

Gelukkig staan er nog wel mooie dingen te gebeuren. Zo wordt onze kantine aan de buitenkant in de verf gezet, en wordt er hard gewerkt aan een campagne om nog meer jeugd naar onze club te halen. Daarvoor is door hulp van onze leden al een fantastische flyer gemaakt (zie de foto). Mooi toch? Een prachtig voorbeeld van hoe we samen tot mooie dingen kunnen komen. En er zit nog veel meer in het vat. Ik kan nu al niet wachten op het volgende seizoen.

PS: vandaag (zondag 4 oktober) mogen we helaas niet bij de wedstrijd van ons heren honkbalteam zijn. Maar we gaan proberen de wedstrijd vanaf 14.00 uur live uit te zenden via Instagram. Volg daarvoor snel ons kanaal op Instagram.

Rogier van Zon
Voorzitter Blue Hawks