Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo kun je het wel stellen. Na twee jaar ben ik teruggekeerd in het bestuur van Blue Hawks. Dit keer als voorzitter, waarbij ik Matthijs mag opvolgen.

Zwolle verdient een prachtige honkbal- en softbalclub. En met Blue Hawks hebben we de potentie om een krachtige club te zijn als verbinding tussen het westen en het oosten/noorden van het land. Vorig jaar gaf Matthijs al aan zijn taken als voorzitter in verband met een verhuizing buiten Zwolle neer te willen leggen. We mogen dankbaar zijn dat hij zijn rol als voorzitter alsnog heeft vervuld tot er een opvolger beschikbaar was.

Maar we mogen ook trots zijn op onze andere bestuursleden. Op Jasper en Misja die na het opstappen van een volledig bestuur in 2018 er voor hebben gezorgd dat onze club draaiend bleef. En van hun opvolgers Anneli en Chris, die de afgelopen anderhalf jaar samen met Matthijs heel veel werk hebben verzet. Vrijwilligerstaken wil iedereen zo nu en dan wel eens oppakken. Maar een bestuursfunctie is toch van een heel ander kaliber. Vanaf deze plek kan ik alleen maar mijn respect uitspreken voor het werk dat de afgelopen jaren is verzet.

Het is voor mij een genoegen dat ik nu weer de kans krijg om mijn bijdrage te leveren aan het verder bouwen aan de club. En mooie dingen te doen. Ik hoop dat jullie ook nu mij daar weer bij willen helpen. Want alleen samen kunnen we voor succes zorgen. Ik sta open voor jullie idee├źn en suggesties. Want betrokkenheid vind ik belangrijk. Ik zal jullie samen met de andere bestuursleden zoveel mogelijk op de hoogte houden van wat er gebeurt. En ik wil benadrukken dat ik altijd bereikbaar ben voor vragen of voor feedback. Spreek me gerust aan, stuur me een appje, mail me, of bel me op. Want alleen samen zorgen we dat Blue Hawks die mooie club blijft dat het nu al is.

Rogier van Zon