We hadden er zo lang naar uitgekeken. De start van het seizoen. Het Play Ball, het gravel en het groene gras. Het gevoel als je een bal hard raakt. En net op het moment dat we klaar waren voor de eerste oefenwedstrijden, werden we overvallen door het coronavirus. Gelukkig kunnen we nu weer een klein beetje beginnen. Maar daarbij staat veiligheid wel voorop.

De coronacrisis heeft ook onze club hard geraakt. Ruim een maand is onze sportaccommodatie gesloten geweest. Geen wedstrijden, geen trainingen, zelfs geen klusdag. Dat is niet alleen sportief gezien heel vervelend, maar doordat de kantine is gesloten, lopen we nu belangrijke kantine-omzet mis.

We moeten jullie om contributie vragen, terwijl je niet kunt sporten. Dat vinden wij ontzettend vervelend. Maar het is wel van enorm belang om ons hoofd boven water te kunnen houden. We weten nu eenmaal niet hoe lang deze crisis gaat duren. Door toch de contributie te innen, kunnen we de last samen dragen.

Nu de maatregelen iets worden versoepeld, kunnen gelukkig de trainingen voor de jeugd worden hervat. In overleg met de TC en onze trainers hebben we goed nagedacht hoe we dit veilig kunnen doen. We hebben hier een protocol voor opgesteld, die je kunt vinden op onze website. We willen het sporten zo veilig mogelijk laten gebeuren.

Een belangrijke voorwaarde is dat we nu even geen nieuwe leden toelaten tot onze jeugdtrainingen. Een ledenstop kunnen we nu niet instellen. Als kleine club hebben we nieuwe leden hard nodig. Daarom organiseren we instuiftrainingen. Om toch extra leden aan te kunnen trekken. Dat is een kans die we met beide handen moeten aanpakken. Ook voor die trainingen geldt het protocol. En gelukkig hebben al een aantal van onze leden bereid gevonden om de trainingen te verzorgen.

Met die instuiftrainingen laten we ook zien dat we er zijn voor de jeugd van Zwolle. Ook in deze tijd zijn ze welkom bij ons. We hopen dat snel ook onze seniorenleden weer welkom zijn op ons veld. En dat de stilte op ons complex wordt doorbroken door het geluid van aluminium knuppels en leren handschoenen.

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van het protocol, of de aankomende activiteiten vragen hebt. Laat ons die vooral horen. We ontvangen graag jullie opmerkingen en suggesties. Bel ons, stuur aan appje, of mail naar info@bluehawks.nl. Want hoewel we elkaar nu niet wekelijks op het veld kunnen zien, kunnen we elkaar nog altijd wel goed versterken.

Met de nieuwsbrief die we jullie hebben gestuurd, willen we jullie in ieder geval laten weten dat we nog steeds aan jullie denken! ❤️

Het bestuur