Iedereen een goed seizoen wensen om vervolgens iedereen een fijne vakantie te wensen. Het klinkt gek, maar het is de realiteit. Twee weken nadat onze competitie is begonnen, staat de zomerstop alweer voor de deur.

Dat is voor veel van ons balen. Maar we mogen vooral blij zijn dat we toch nog twee wedstrijden hebben kunnen spelen. Bovendien maakt de KNBSB het mogelijk dat de zomerstop wordt ingekort. Zodat we toch best nog wat wedstrijden kunnen spelen dit seizoen. En met een beetje geluk is het weer na de zomerstop wat beter dan de voorspelling voor de komende dagen.

Het was mooi om iedereen dit weekeinde weer op de velden te zien. Van de gretigheid is weinig verloren gegaan. De heren softballers zorgden vrijdag al meteen voor spektakel in de eerste wedstrijd na de start van de coronamaatregelen. Lekker veel publiek langs de lijn, een mooie grandslam-homerun en prachtige plays. We hebben het heren softbal gemist!

In het weekend mochten ook de andere teams aan de bak. En daar gebeurden ook hele bijzondere dingen. Zo speelden maar liefst acht spelers zaterdag hun allereerste wedstrijd bij de pupillen. En zorgden zij samen voor een mooie overwinning. En de aspiranten begonnen voor het eerst in 15 jaar weer met twee teams. Ook bij de heren honkballers hebben we eindelijk weer twee teams. Waarbij één van die teams zelfs 3 vrouwen in het team heeft. We groeien weer als club en er gebeuren bijzondere dingen.

Gelukkig is de start van ons seizoen niet onopgemerkt gebleven. In de aanloop naar de competitie hadden we al wat aandacht van de lokale media. En afgelopen zondag waren een journalist en fotograaf aanwezig voor een verslag in de Swollenaer. Dit verslag kun je verderop in de nieuwsbrief nu al teruglezen.

Maar het allermooiste om te zien in de afgelopen week was de manier waarop we samen de snelle start van het seizoen mogelijk hebben gemaakt. Sommige van ons hebben plannen opzij geschoven om mee te kunnen doen met de wedstrijd. En in korte tijd hebben we het voor elkaar gekregen dat er voor elke wedstrijd een scheidsrechter en voor elke wedstrijd een kantinedienst was. En ook alle randzaken hadden we samen op orde. Een mooie voorbode voor dit unieke coronaseizoen.

Oh…. ga jij dit jaar niet op vakantie? Meld je dan vooral aan voor onze Vrijdagavond Slowpitch. Lekker gezellig een balletje gooien en slaan. Beter kun je de zomerstop niet doorkomen. Een mailtje naar slowpitch@bluehawks.nl is voldoende.

Rogier van Zon