Nieuwe maatregelen: geen publiek en kantine weer dicht

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn vanavond nieuwe maatregelen afgekondigd. Die maatregelen hebben ook gevolgen voor onze club, onze wedstrijden en onze trainingen.

De verscherpte maatregelen werden vanavond aangekondigd tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf morgen 18.00 uur en gelden voor in ieder geval drie weken.

Het goede nieuws is dat de wedstrijden nog wel door kunnen gaan. Daardoor kunnen we dus gewoon blijven trainen en onze competitie afronden. We hebben het geluk gehad dat we tijdens ons korte seizoen hebben kunnen profiteren van de versoepelde maatregelen.

Wat mag niet meer?

Wel is het zo dat onze kantine tijdens trainingen en wedstrijden gesloten moet blijven. Het blijft mogelijk om voor of na het sporten de kleedkamers te gebruiken om je om te kleden of te douchen. Houd daarbij wel 1,5 meter afstand van je ploeggenoten. Ook de toiletten in ons clubgebouw blijven gewoon toegankelijk.

Het kabinet heeft verder besloten dat publiek niet meer bij wedstrijden en trainingen mag zijn. Omdat onze velden in een openbaar park liggen, kunnen we onze accommodatie niet afsluiten. Maar we vertrouwen erop dat jullie je aan de maatregelen houden en geen publiek uitnodigen. Ouders van jeugdleden mogen hun kind naar de training of thuiswedstrijd brengen. Maar we vragen wel om hierna direct naar huis te gaan. Ouders die hun kind naar uitwedstrijden rijden, worden niet gezien als toeschouwer. Zij mogen dus blijven kijken bij de wedstrijd.

Andere maatregelen die van kracht blijven:

  • Desinfecteer je handen voor, eventueel tijdens, en na afloop van trainingen en wedstrijden.
  • Gebruik waar mogelijk je eigen materiaal en niet het materiaal van je medespelers.
  • Houd in de dug-out zoveel mogelijk afstand van je ploeggenoten.
  • Houd tijdens wedstrijden 1,5 meter afstand van officials en coaches.

Hoe jammer deze verscherpte maatregelen ook zijn, willen we jullie wel vragen om je aan deze afspraken te houden. En na de trainingen en wedstrijden zo snel mogelijk naar huis te gaan. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat we nog wel mogen blijven sporten en daarmee de laatste wedstrijden uit ons seizoen ook te kunnen spelen.

We houden je op de hoogte

Wij blijven de ontwikkelingen in de gaten houden. En volgen waar dat nodig is het advies van NOC*NSF, het RIVM en de honkbal- en softbalbond KNBSB. Als hier nog nieuwe ontwikkelingen uit voort komen, dan lichten we jullie daarover in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *