Levend stratego gaat niet door! Alternatief plan voor de jeugdleden die zich hebben aangemeld

Op zaterdag 31 januari staat weer een nieuwe jeugdactiviteit gepland. De BeeBallers, Pupillen en Aspiranten mogen zich aansluiten bij het rode of het blauwe team om hun vlag te verdedigen. Ditmaal door samen met hun teamgenoten het spel ‘levend stratego’ te spelen in het Westerveldse bos.

Belangrijk!

Ondanks dat ‘levend stratego’ veel terug kwam op enquêtes dat jeugdleden vorig jaar tijdens een activiteit hebben ingevuld, vielen de aanmeldingen helaas erg tegen. Omdat er niet genoeg aanmeldingen zijn voor levend stratego, kunnen we deze activiteit helaas niet door laten gaan. Er is een alternatief programma bedacht voor de jeugdleden die zich hebben opgegeven. Zij hebben inmiddels bericht hierover ontvangen. 

Levend stratego

RangenWanneer de 2 teams zijn gemaakt, kan het spel beginnen. Elk team beschikt over een captain. Deze captain wordt van te voren aangewezen en heeft een zak met kaartjes. Op deze kaartjes staan verschillende rangen (zie foto). Elk jeugdlid krijgt een kaartje en houdt deze altijd bij zich. Hij of zij probeert de slimste route te nemen om de vlag van de tegenpartij te veroveren.

Maar pas op! Onderweg komen zij natuurlijk leden van het andere team tegen. Zij hebben ook allemaal een kaartje. Wanneer je getikt wordt en de rang van je tegenstander is hoger, moet degene met de lagere rang het kaartje aan degene met de hogere rang geven en zelf een nieuw kaartje ophalen. Nadat het nieuwe kaartje bij de teamcaptain weer is opgehaald, mag er een nieuwe poging gedaan worden om de vlag van de tegenpartij te veroveren.

Jij doet toch ook mee?

Na deze activiteit in het bos keren zij weer terug naar het clubgebouw en mogen zij warme chocolademelk drinken en is er de mogelijkheid om bij een vuurkorf marshmallows en broodjes warm te maken.

De activiteit duurt tot 16.30. Het is van belang dat je je opgeeft voor deze leuke activiteit, dit kan je doen door je aan te melden via acbluehawks@gmail.com of bij je trainer en/of coach. Aanmelden kan tot  24 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *