Negen jeugdspelers naar NK Little League

Maar liefst negen jeugdspelers van Blue Hawks zijn geselecteerd voor het Nederlands kampioenschap Little League. Nog niet eerder namen zoveel Zwolse honkballers deel aan het NK. Het toernooi wordt op 4, 5 en 6 juni gehouden op verschillende locaties.

Tweemaal eerder werden acht spelers van Blue Hawks in één jaar geselecteerd voor het selectieteam van Noord-Nederland. Dat gebeurde in 2006 en 2017. Voor de editie van 2022 hebben nu zelfs negen Zwolse honkballers een uitnodiging ontvangen. Met Team Noord spelen zij op het NK tegen andere regionale selectieteams uit Nederland.

De U12-spelers Jort van Munster, Raúl de Bruijn, Thijs Dekker, Joaz Willebrandts en Roan Ebbelink ontvingen een selectie voor de Intermediates. David Kuper, die tijdens het seizoen uitkomt voor Blue Hawks U12, en U15-spelers Frederique van Drunen, Joris Dekker en Pim Oele komen op het Nederlands kampioenschap uit in de Junior League.

World Series

Voor de wedstrijden van de Intermediate League reist Team Noord af naar Rotterdam. Noord zit in een poule met zes andere teams, waaronder Brabant United, Eastern Athletics, Kennemerland/Amsterdam en Night Hawks. Het toernooi voor de Junior League wordt gespeeld in Hoofddorp. Tegenstanders op dit toernooi worden Rotterdam, Kennemerland/Amsterdam en Bears. De winnaars van de verschillende competities plaatsen zich voor het Europees kampioenschap. Daar is uiteindelijk een ticket te verdienen voor de Little League World Series,

Behalve de negen spelers bestaan de Noord-Nederlandse selecties ook uit een aantal coaches van Blue Hawks. Dat zijn Noud Freriks en Amber Petersen (Junior League) en oud-spelers Frank en Maickel Ebbelink (Intermediate League).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *