Revin Brooks

Nederlands team traint in Zwolle

Nederland probeert aankomende maand voor het eerst sinds 2003 de Europese titel heren softbal te heroveren. In de aanloop naar het Europees kampioenschap in Italië traint het Nederlands team zaterdag 25 juni op de velden van Blue Hawks in Zwolle.

Nadat eerder dit jaar Kevin Kelly, speler uit het Nederlands honkbalteam, al een clinic verzorgde bij Blue Hawks, ontvangt de Zwolse honkbal- en softbalvereniging nu zelfs een volledig nationaal team.

Op zaterdag 25 juni komt bondscoach Ben ten Pas met het Nederlands heren softbalteam naar Zwolle voor een centrale training. Eén van de spelers uit de nationale selectie is de in Zwolle woonachtige Revin Brooks. Hij komt in de competitie uit voor Quick Amersfoort.

Gratis toegankelijk

Het is voor de tweede keer in het bestaan van Blue Hawks dat een volledig nationaal team op bezoek komt. In 2003 speelde het Nederlands dames softbalteam een oefenwedstrijd tegen een All Star-selectie. Het Nederlands softbalteam start zaterdag 25 juni om 15.00 uur met de centrale training op Sportpark Peterskamp aan de Bellinistraat 45. Er worden twee trainingen van twee uur gehouden. De trainingen zijn gratis voor publiek toegankelijk.

Het Nederlands heren softbalteam behoort tot de top van Europa. Driemaal werd de Europese titel veroverd (in 1993, 1995 en 2003) en in totaal zes keer stond Oranje in de finale.

Bronzen plak

Tijdens het vorige Europees kampioenschap eindigde Nederland achter achtvoudig Europees kampioen Tsjechië en Denemarken op de derde plaats. Het was de vierde bronzen plak in de historie voor het Nederlands heren softbal.

Komende maand wordt in het Italiaanse Montegranaro de dertiende editie van het EK gehouden. Nederland opent het toernooi op maandag 11 juli met een wedstrijd tegen Duitsland en treft vervolgens in de eerste ronde ook de nationale teams van Tsjechië en Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *