Nederlands softbalteam naar Zwolle

Het Nederlands heren softbalteam komt zondag 12 mei in de voorbereiding op het aanstaande wereldkampioenschap naar Zwolle. Op de velden van honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks speelt de nationale ploeg om 13.30 uur een oefenwedstrijd tegen Tex Town Tigers uit Enschede. De toegang is gratis.

Voor het eerst sinds 2015 keert het Nederlands team terug op het WK heren softbal. De mondiale titelstrijd wordt van donderdag 13 tot en met zondag 23 juni 2019 gehouden in Tsjechi├ź. De nationale ploeg heeft met Emeron Lourens, Revin Brooks en Siegmund Francisca maar liefst drie spelers uit Zwolle in de selectie.

Emeron Lourens
Emeron Lourens

Twee jaar geleden behaalde Nederland nog knap de finale van het Europees kampioenschap. Onder meer topfavoriet Denemarken werd tijdens dat toernooi uitgeschakeld. Om volgende maand goed voorbereid van start te gaan tijdens het WK, worden een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Daarbij komt Oranje ook in actie in Zwolle.

Gratis toegankelijk

Op het Sportpark Peterskamp van de Zwolse honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks speelt de nationale selectie zondag 12 mei een wedstrijd tegen Tex Town Tigers. De softbalploeg uit Enschede komt uit op het hoogste niveau in Nederland en debuteert later dit jaar tijdens de strijd om de Europese clubtitel. De wedstrijd van het Nederlands heren softbalteam tegen Tex Town Tigers start zondag om 13.30 uur en is gratis toegankelijk. Vooraf houdt Oranje van 10.00 tot 12.00 uur een training in Zwolle.

In het weekeinde van zaterdag 11 en zondag 12 mei verblijft de nationale ploeg in Dalfsen. Op het terrein van sponsor Buitenplaats Gerner in Dalfsen wordt zaterdag eveneens getraind. Om 16.30 uur wordt daar bovendien een gratis clinic gehouden voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. De clinic duurt tot 17.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de receptie van Buitenplaatts Gerner. Wie na die clinic interesse heeft om verder kennis te maken met honkbal en softbal kan bij Blue Hawks drie keer gratis en vrijblijvend meetrainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *