Monsterzege in laatste thuisduel honkbalteam

Het heren honkbalteam heeft in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen een flinke tik uitgedeeld aan tegenstander Bedrocks 2 uit Emmen. In een wedstrijd waar de winst vanaf de eerste inning al zeker was, was het voor het publiek weinig aan. Na vier innings was de score van 26-4 een feit.

Voor Blue Hawks-speler Renji was het zijn eerste wedstrijd. Hij is sinds lange jaren weer terug  op het oude nest, waar hij is herenigd met meerdere spelers waar hij in zijn aspiranten- en juniorentijd heel wat wedstrijden mee heeft gespeeld.

In verband met de afwezigheid van catcher Nathan en blessureleed bij catcher Sebastiaan, mocht Renji gelijk als catcher fungeren, wat hij meer dan voortreffelijk deed. Gordon maakte zijn rentree na vijf maanden blessureleed (gescheurde meniscus). Hij begon op het tweede honk.

Armando on a roll

Gelijk in de eerste inning wist Armando als pitcher de slagzone goed te vinden. Hij werd verdedigend geholpen door zijn veld. Yan Kei wist als korte stop een geslagen bal te fielden waarop hij met een stuiter eerste honkman Marten kon bereiken. Marten wist in de slagbeurt daarna een hooggeslagen bal knap te vangen.

Blue Hawks merkte al in de eerste inning dat de pitcher van de Bedocks niet geheel warm was. Meerdere vrije lopen en honkslagen van onder meer Yan-Kei en Daan zorgden voor een snelle hoge score. Eerste slagman Yan-Kei mocht zelfs drie keer aan slag in de eerste inning.  Een score van 16-0 na 45 minuten spelen kwam dan ook middels een gewaagde poging tot stelen van Daan tot een einde.

No Hitter?

In de inning daaropvolgend was het opnieuw de beurt aan Armando om de nul vast te houden. Dat gebeurde door een snelle uit en een prachtig dubbelspel van Yan Kei, waarbij hij een hooggeslagen bal katachtig uit de lucht wist te plukken om vervolgens zelf de loper die te ver van het tweede honk stond uit maken door enkel op het tweede honk te staan. Joey wist in diezelfde inning voor het eerst dit seizoen een driehonkslag te slaan om vervolgens zelf een punt te scoren door een wilde worp.

In de laatste inning bij een score van 26-0 had de tegenstander tot nog altijd geen antwoord op het sterke optreden van Armando. Na één uit ging het dan toch mis, de eerste slagman van de Bedrocks wist de bal recht door het midden slaan voor de eerste hit van het team.

Vermoeidheid

Doordat Armando de vermoeidheid ietwat begon te voelen, sloeg het team dat vijfde in de competitie staat, toch een klein deukje in het pakje boter. Vier man wisten in de laatste inning binnen te komen. De laatste uit werd door Armando zelf gemaakt, een geslagen bal belandde met een stuit in zijn handschoen waarop hij alle tijd had om de bal op het eerste honk te gooien.

Voor de heren was het goed dat ze meerdere keren aan slag kwamen, ook de vier wisselspelers kwamen meerdere keren aan slag. Komende week  gaat het team op bezoek bij Hickory, waarbij de derde plek veilig kon worden gesteld. Het team dat komende week volledig fit en met volledige bezetting af zal reizen naar Winterswijk, zal er alles aan doen om het brons binnen te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *