Majors beginnen seizoen met winst

In het zonovergoten Enschede begonnen de Major-league BeeBallers aan hun eerste wedstrijd van het seizoen. Andere posities, andere spelregels, ander veld. Het echte honkballen is begonnen! En hoe! Met een uitslag van 14-22 namen de jonge honkballers uit Zwolle de winst mee naar huis.

 

 

Tex Town Tigers beschikt over een prachtig complex.  Zo hadden zij een eigen BeeBallveld inclusief gravel en omheining. Dit weerhield Marijn er niet van om tot twee keer toe de bal er bijna uit te slaan.

Sterk aan slag

De BeeBallers uit Zwolle mochten beginnen aan slag. Dit was toch wel anders dan vorig jaar. Niet meer vanaf een batting tee slaan, maar op live pitching. Zowel Christiano, Owen en Marijn wisten een twee-honkslag te slaan. Marijn wist de bal zelfs zo goed te raken dat de bal met een stuiter het veld uit ging.

IMG-20150411-WA0001Knap veldwerk

Sem mocht deze inning beginnen als catcher. Bang was hij niet. Met een aangooi van de korte stop naar Sem, wist Sem de loper van drie naar thuis te blokkeren en uit te tikken. Die inning liet Blue Hawks zien wat ze in huis hadden. Er werden maar liefst twee uitjes achter elkaar gemaakt door Thijs op het eerste honk.

Goede afsluiting

De BeeBallers hebben geen moment hun hoofden laten hangen of dat ze de aandacht kwijt waren. De tweede keer aan slag wist iedereen de bal weer goed op de knuppel te raken en is iedereen over de thuisplaat gekomen. Al snel werd het tijd voor de laatste inning en de laatste keer in het veld.

Ook daar wisten de mannen goede acties te laten zien. Marijn maakte bijna zijn eigen dubbelspel door de loper van twee naar drie uit te tikken en de bal naar 1 te gooien. Helaas kwam hij daar net te laat aan. Nathan liet zien dat hij beschikte over een knap staaltje spelkennis. Zo wist hij de bal die uiteindelijk voor het honk het veld uit rolde als foutbal te laten gaan door hem niet aan te raken. Daarna liet hij per ongeluk een hoge bal vallen, maar bedacht zich geen moment om de bal te pakken en zijn eigen honk aan te raken. Weer een nul erbij!

Met uiteindelijk een uitslag van 14-22 konden de BeeBallers alleen maar trots op zichzelf zijn. Wat een groei zit er in elke BeeBaller. Start van een fantastisch seizoen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *