Loodzware dag eist tol voor pupillen

Na de euforie van een week eerder stonden de pupillen in de tweede wedstrijd tegen Uitsmijters’55 weer met beide benen op de grond. De vermoeidheid van het spelen van twee wedstrijden op één dag had zijn tol geëist. Uiteindelijk greep Blue Hawks net naast de zege: 8-9.

Vooral voor de jonge pitchers Lennard en Jesse was het een lange dag. Vorige week bezorgden zij Blue Hawks nog de winst. Maar vandaag moesten zij drie uur wachten voordat ze de pitcherplaat op mochten.

Maar ook bij de andere spelers was duidelijk zichtbaar dat de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper The Eagles, die eerder op de ochtend was gespeeld, zijn tol had geëist. Door enkele cruciale fouten kon Uitsmijters’55 in de tweede inning de winst naar zich toe trekken.

Voorsprong

De honkballers uit Almelo konden al in de eerste inning op voorsprong komen na vijf vrije lopen en twee honkslagen. Toch bleef Blue Hawks aanvankelijk verdedigend nog wel goed spelen. Tweede honkman Geffrey en pitcher Lennard maakten knappe nullen en catcher Mart voorkwam met een prachtige aangooi dat de beste speler van Uitmsijters’55 het tweede honk kon stelen.

130914_pupillen_uitsmijters_martDat gaf Blue Hawks de kans om de 0-6 achterstand weg te werken. Ook Blue Hawks profiteerde van een groot aantal vrije lopen, maar uiteindelijk was het Rien die met een prachtige tweepunten-homerun zijn ploeg langszij sloeg: 7-6.

Kostbaar

In de tweede inning was de koek echter op. Pitcher Jesse gooide nog wel drie keer drie slag, maar zag zijn ploeg ook kostbaar in de fout gaan. Daardoor kon Uitsmijters’55 driemaal scoren. Die achterstand kwam Blue Hawks niet meer te boven.

Veel scheelde het niet. Geffrey verkleinde in de gelijkmakende tweede slagbeurt het verschil tot 8-9. Hierna sneuvelden Yoriam en Jesse met drie slag, maar kreeg Blue Hawks ook lopers op alle honken na drie keer vier wijd. Met het winnende punt op het tweede honk sloeg Nyo hierna de bal wel het veld in. De eerste honkman van Uitsmijters’55 wist echter nog net op tijd de bal te verwerken om voor de laatste nul te zorgen en de winst voor zijn ploeg veilig te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *