Leerzame clinic van international Oosting

Ongeveer 25 leden en niet-leden hebben gisteravond deelgenomen aan de softbalclinic van Dinet Oosting. Tijdens de clinic overhandigde Blue Hawks een cheque aan de Nederlandse international ter waarde van € 150. Met deze donatie ondersteunt de Zwolse club het Nederlands softbalteam.


Vorige maand keerde Dinet, de Meest Waardevolle Speelsters van het afgelopen Europees kampioenschap, met het Nederlands softbalteam terug uit de Verenigde Staten. Tijdens dit trainingskamp bereidde Oranje zich voor op het wereldkampioenschap later dit jaar.

Voordat Dinet met hoofdklasser Olymia Haarlem start aan het nieuwe seizoen, bezocht ze eerst Blue Hawks voor een softbalclinic. Diverse spelers en speelsters uit de drie Zwolse softbalteams namen gisteravond aan de clinic deel. Zij leerden meer over de technieken van het gooien, fielden en slaan.

Ervaringen

Aansluitend kregen de deelnemers de kans om in de kantine van Blue Hawks Dinet vragen te stellen over softbal, de theorie en haar ervaringen met het Nederlands softbalteam. Met Oranje neemt Dinet in augustus deel aan het wereldkampioenschap in Haarlem. Het is voor het eerst dat het WK in Nederland wordt gehouden.

090413_cheque_softbalVoor Nederland wordt het WK van groot belang. Oranje moet bij de beste vijf teams eindigen om in aanmerking te blijven komen voor financiële ondersteuning vanuit NOC*NSF.

Donatie

Omdat de financiële ondersteuning vanuit de Olympische sportkoepel nu eigenlijk al niet voldoende is, proberen de speelsters uit het Nederlands softbalteam zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Blue Hawks heeft daar gehoor aan gegeven. De afgelopen weken heeft de Zwolse club onder haar leden geld ingezameld. Uiteindelijk is daarmee een bedrag bij elkaar gebracht van € 150. Die donatie werd na afloop van de clinic aan Dinet overhandigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *