Kunnen: ‘Het wordt weer een fantastisch kamp’

Als in juli de tweede editie van het All Star Camp van start gaat, keert een bekend gezicht terug. Ook dit jaar komt de gelouterde Hans Kunnen langs om clinics voor de deelnemers te verzorgen. Kunnen kan terugkijken op een imposante carrière, die de honkballer uit Apeldoorn in 2013 de erepenning opleverde van de honk- en softbalbond KNBSB.

Hans Kunnen is één van de aansprekende instructeurs tijdens het All Star Camp in Zwolle. Als speler was hij maar liefst vijftig seizoenen actief. Daarvan speelde hij 35 jaar bij Robur’58 uit Apeldoorn en daarvoor bij het Amsterdamse O.V.V.O. Hij leerde daar pitchen van de vermaarde Han Urbanus. Hij kwam kortstondig uit in de Nederlandse hoofdklasse en nam onder meer deel aan toernooien in de Verenigde Staten, Italië en Frankrijk. In 2013 zette Kunnen op zestigjarige leeftijd een punt achter zijn spelersloopbaan. Tijdens zijn speciale afscheidsduel ontving Kunnen de erepenning van de KNBSB.

Bij de Apeldoornse club Robur’58 werd Kunnen in 2004 al uitgeroepen tot Lid van Verdienste en werd na afloop van zijn carrière, als eerbetoon, zijn rugnummer uit de roulatie gehaald. Van een afscheid van honkbal was echter geen sprake. “Als je eenmaal verslaafd bent aan honkbal, laat dat je nooit meer los”, vertelt Kunnen. Om die reden besloot hij zijn opgebouwde kennis in dienst te stellen van jeugdig talent, onder meer tijdens de winterschool van de KNBSB in Assen.

Leergierige deelnemers

Maar hij was vorig jaar als instructeur al aanwezig tijdens de eerste editie van het All Star Camp en keert hij in juli ook terug tijdens de tweede editie. Kunnen denkt nog graag terug aan de eerste editie. “Wat ik aantrof, waren geen betwetertjes. Maar leergierige deelnemers, die weten dat ze nog een hoop kennis en ervaring moeten krijgen. En dat kunnen ze opdoen tijdens het All Star Camp.”

Voor Kunnen breken er drukke tijden aan. “Het All Star Camp 2016 komt direct na de 28e Apeldoorn Honk- en Softbal Series, waar ik in de organisatie zit”, vertelt hij. Maar hij doet het graag. Kunnen: “In al die jaren heb ik met veel spelers, scouts en begeleiders uit alle werelddelen kunnen praten en werken. Die liefde voor het spelletje, die ons samenbrengt, hoop ik ook door te geven”.

Oude bekenden

Het All Star Camp in Zwolle wordt ook weer een weerzien met oude bekenden. Kunnen: “Ik ben blij dat de laatste catcher op wie ik als pitcher heb gegooid, Frank Ebbelink, ook weer van de partij zal zijn om de catchers de fijne kneepjes bij te brengen. Ik weet zeker dat alle instructeurs er, met de enthousiaste deelnemers, weer een fantastisch kamp van gaan maken. En ik neem mijn petje af voor de organisatoren, die dit allemaal mogelijk maken!”

Deelname aan het All Star Camp bedraagt slechts € 69,95. Dit is inclusief 2x ontbijt, 2x lunch, 2x avondeten, tussendoortjes, drinken en een slaapplek. Start je zomervakantie goed en geef je nu op voor het All Star Camp. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.allstarcamp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *