Knappe zege pupillen Blue Hawks

De pupillen van Blue Hawks hebben een belangrijke zege veroverd tegen het sterke Robur’58. De twee teams speelden twee wedstrijden tegen elkaar, waarin uiteindelijk de punten werden verdeeld. Man-of-the-match Mart bezegelde in het tweede duel uiteindelijk de winst. Bij Blue Hawks gooiden Geffrey en Nyo elk een complete wedstrijd.

Blue Hawks kon opnieuw niet terugvallen op sterke pitching, iets wat het team het hele seizoen al parten speelt. Maar door een goede defensie wist de Zwolse ploeg in allebei de wedstrijden partij te bieden aan de honkballers uit Apeldoorn, die een heel arsenaal aan goede pitchers mee hadden genomen naar Zwolle.

De startend pitcher uit de eerste wedstrijd streepte met kinderlijk gemak de ballen snoeihard de slagzone in. Het leverde hem probleemloos zes strikeouts op in twee innings. Alleen Wasim (vier wijd), Geffrey (honkslag) en Sven (vier wijd) ontsnapten. Zij wisten hierna wel de thuisplaat te bereiken om samen voor drie Zwolse punten te zorgen.

Schade

Robur’58 profiteerde van acht vrije lopen van startend pitcher Geffrey (2-7-3-2). Voor hem was het nog maar zijn derde optreden als pitcher dit seizoen en zijn tweede als starter. In de eerste inning hield Geffrey, zonder strikeout, toch de schade beperkt door een knappe vangbal en twee goede veldacties. Bij één van die acties sneuvelde een speler van Robur’58 op de thuisplaat.

Uiteindelijk kwam de ploeg uit Apeldoorn in de eerste inning niet verder dan vijf punten. In de tweede inning raakte Geffrey beter op dreef. Na vier wijd gooide hij twee keer drie slag op rij. En tegen de tijd dat tweede honkman Wasim voor de derde nul had gezorgd, waren er nog maar twee extra punten binnengekomen. Daarmee hield Blue Hawks uiteindelijk het verschil op 3-7.

Uitstekende veldacties

290613_pupillen_geffreyIn het tweede duel gooide Nyo (1-7-2-2) de volledige wedstrijd. In twee innings kwam hij tot één keer drie slag, maar maakte hij ook twee belangrijke vangballen. In de eerste inning stond Nyo drie punten toe. Een inning later kreeg hij opnieuw slechts drie punten tegen. Hij werd daarbij geholpen door uitstekende veldacties van derde honkman Osama en catcher Mart.
Mart schakelde in de eerste inning een tegenstander uit die het tweede honk probeerde te stelen. In de tweede inning reageerde hij kordaat op een ‘foutgeslagen bal’, die toch op goed gebied kwam. Met lopers op het tweede en derde honk twijfelde Mart niet en tikte hij de aanstormende loper uit. Het bleek een cruciaal moment. Mede daardoor kwam Robur’58 niet verder dan zes punten dit duel.

Zo kon het gebeuren dat Blue Hawks de eerste inning afsloot met een voorsprong. De Zwolse ploeg profiteerde van acht vrije lopen om zelf vijfmaal te scoren: 5-3. In de laatste inning was het daardoor alles-of-niets voor de Zwolse hekkensluiter. Met een 5-6 achterstand moest er gescoord worden. Dat bleek een moeilijke opgave te worden nadat de startend pitcher van Robur’58 was vervangen voor een veel sterkere werper.

Winnende punt

De nieuwe pitcher begon echter moeizaam aan de inning en gaf Geffrey en Mart vier wijd. Terwijl Osama drie slag kreeg, profiteerde Geffrey van enkele doorgeschoten ballen om de gelijkmaker te scoren. In zijn kielzog bezorgde hierna Mart zijn ploeg de winst. Op het moment dat Milan voor de tweede nul met drie slag aan de kant ging, strafte Mart onoplettendheid bij de tegenstander hard af. Nadat de pitcher een door de catcher teruggegooide bal niet goed had verwerkt, stormde Mart direct op de thuisplaat af. Daar kon hij nog maar net voor de aangooi binnensliden voor het winnende punt.
Twee ballen later werd een door Jaimy geslagen bal gevangen door de pitcher en kwam de wedstrijd ten einde. Voor de tweede keer dit seizoen stapte Blue Hawks als winnaar van het veld.

De winst is een flinke opsteker voor Blue Hawks vlak voor de zomerstop. De competitie wordt pas zaterdag 24 augustus weer hervat met een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Tex Town Tigers. In totaal worden na de zomerstop nog acht wedstrijden gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *