Zorg ook dat je een IVA-certificaat hebt!

De Drank- en Horecawet verplicht iedereen die alcohol verkoopt een Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) te volgen. Dat geldt ook voor vrijwilligers die bij Blue Hawks een bardienst draaien. Hieronder lees je hoe je de instructie kunt doen.

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat je geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18 jaar. Daarnaast moet alcoholmisbruik en rijden onder invloed worden voorkomen. Om te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan, is de Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) in het leven geroepen.

Het bestuur van Blue Hawks wil de lijn van de Drank- en Horecawet volgen. Dit betekent dat in ieder geval alle senioren de beschikking moeten hebben over een IVA-certificaat. Datzelfde geldt ook voor alle trainers en coaches.

Certificaat

Een IVA-certificaat kun je online halen via de website van NOC*NSF. Daarvoor zijn twintig meerkeuzevragen beschikbaar. De vragen zijn eenvoudig te beantwoorden. Bij een verkeerd antwoord kun je direct de vraag opnieuw beantwoorden. Door de instructie te volgen, word je een gekwalificeerde barvrijwilliger.

Als je zestien of meer vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Je kunt dit certificaat digitaal opslaan en uitprinten. Alle certificaten worden in een map in de kantine bewaard. Deze map moet kunnen worden getoond bij controle door de Voedsel en Warenautoriteit (VWA). Het verzoek is daarom ook om het certificaat per e-mail toe te sturen naar info@bluehawks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *