Kantinedienst? Zo haal jij een IVA-certificaat

Voor onze kantinediensten zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Dit zijn spelers van andere teams en ouders van jeugdteams. Ook voor deze vrijwilligers gelden regels. Die regels zorgen ervoor dat we als club geen alcohol verkopen aan jongeren onder de 18 jaar.

In de kantine van Blue Hawks verkopen we eten en drinken. Waaronder bier. Omdat dit een alcoholische drank is, mag je dat niet zomaar aan iedereen verkopen. Alcohol schenken of doorgeven aan jongeren onder de 18 jaar is strafbaar. Je mag ook geen alcohol schenken als mensen in beschonken toestand zijn.

Verder gelden de volgende regels:

  • Je mag namelijk pas alcohol verkopen vanaf 16 jaar.
  • Je verkoopt geen alcohol tijdens jeugdwedstrijden.
  • Als vrijwilliger drink je tijdens jouw kantinedienst geen alcohol.
  • Je verkoopt geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.
  • Bij twijfel vraag je jongeren onder de 25 jaar om een identiteitsbewijs.
  • Je let erop dat personen geen alcohol doorgeven aan jongeren onder de 18 jaar.

Haal jouw IVA-certificaat

Als club vinden we het belangrijk dat we juist omgaan met het verkopen van alcohol. Daarom hebbben we een bestuursreglement alcohol. Ook stimuleren we onze leden en ouders van jeugdleden om een IVA-certificaat te halen. Het is wettelijk verplicht dat tijdens het schenken van alcohol minimaal 1 persoon aanwezig is met dit certificaat.

Voor een IVA-certificaat kun je een online toets afleggen. Dit is een gratis toets van 15 vragen over het schenken en verkopen van alcohol. Ben je niet geslaagd voor de toets? Dan kun je een herkansing doen. Na afloop van de toets, krijg je het certificaat ‘Verantwoord Alcohol Schenken’ in je mailbox. Dit certificaat kun je sturen naar info@bluehawks.nl. De certificaten bewaren we bij het bestuursreglement alcohol in de kantine.

Of doe eerst de e-learning over verantwoord alcohol verstrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *