Kabinet geeft groen licht voor wedstrijden

Na ruim drie maanden kwam vanavond het verlossende woord. Tijdens de persconferentie heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt dat wedstrijden voor de zomersporten honkbal en softbal worden toegestaan. Daarmee lijkt ons seizoen toch nog een beetje gered.

Het coronavirus kon voor ons op geen ongelukkiger moment komen. Net op het moment dat wij wilden gaan starten met oefenwedstrijden, werd alles stil gelegd. Lang leek het erop dat wij dit seizoen geen enkele wedstrijden zouden kunnen spelen. Maar door een goede lobby van NOC*NSF met hulp van de KNBSB was er vanavond toch goed nieuws. Met ingang van 1 juli mogen wij weer wedstrijden spelen.

De belangrijkste versoepelingen voor ons:

  • De kantine mag weer open.
  • Wedstrijden zijn vanaf 1 juli weer mogelijk.
  • Publiek mag bij wedstrijden aanwezig zijn.
  • De 1,5 meter afstand vervalt voor trainingen en wedstrijden.

Hoe nu verder?

Dit besluit betekent dat onze teams kunnen starten met het spelen van wedstrijden. Hiervoor geldt het wedstrijdprogramma dat voor de start van het uitgestelde seizoen is opgesteld. We beginnen dus midden in het competitieschema. Maar we hoeven daardoor niet te wachten tot de wedstrijden opnieuw zijn ingepland. Promotie en degradatie is niet mogelijk. Verder wordt onderzocht of de zomerstop kan worden ingekort tot drie weken om meer tijd beschikbaar te maken om wedstrijden te spelen.

Morgen komt vanuit de KNBSB meer duidelijkheid over de organisatie rondom de wedstrijden. Dan wordt ook ons protocol aangepast naar aanvullende maatregelen over vervoer naar wedstrijden (een mondkapje in de auto wordt geadviseerd) en het gebruik van dug-outs tijdens wedstrijden. De KNBSB heeft al wel laten weten milder om te gaan met teams die bij de start van de competitie en rond de verkorte zomerstop door gebrek aan spelers niet op komen dagen bij wedstrijden.

Ook de kantine mag open

Vanavond heeft Rutte zoals verwacht ook aangekondigd dat sportkantines weer open mogen. Dit betekent dat je voor, na en tijdens de trainingen weer in de kantine terecht kan om wat eten of drinken te bestellen. Doe dit vooral. We kunnen extra inkomsten goed gebruiken. Ook zijn besprekingen in de kantine weer mogelijk. Lees wel eerst het protocol door. En probeer zoveel mogelijk het eten en drinken dat je koopt buiten op ons terras op te eten en drinken.


We zijn ontzettend opgelucht dat we eindelijk weer wedstrijden kunnen spelen. En samen nog iets van ons seizoen kunnen maken. Maar het blijft nu belangrijker dan ooit om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Daarom willen we jullie met klem vragen om rekening te houden met de afspraken die we in het protocol opstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *