Junioren winnen slagfestijn in Leek

In een waar slagfestijn heeft Blue Hawks in Leek zijn tegenstander de Knights verslagen. Blue Hawks kwam dit duel tot vijftien honkslagen, voldoende voor een ruime 9-25 overwinning. Voor het Zwolse juniorenteam was dit al de vierde zege op rij.

De junioren van Blue Hawks lieten al meteen in de eerste slagbeurt zien tot wat zij in staat zijn. Met acht hits waren de Zwollenaren niet meer te stuiten. D’Angelo sloeg in deze slagbeurt zelfs twee honkslagen. Ramon, Remy, Tristan en Dimas kwamen elk tot één hit. Ramon sloeg een tweehonkslag, terwijl Tristan zelfs een prachtige driehonkslag sloeg in het verre buitenveld.

Na nog eens zes vrije lopen en twaalf binnengelopen punten kon deze wedstrijd op Moederdag al niet meer stuk. In de gelijkmakende slagbeurt kwam de Knights terug door zes punten, doordat startend pitcher Sergio de slagzone niet goed wist te vinden. Zijn veld maakte een einde aan de inning na negen slagmannen door een speler te verrassen toen hij het tweede honk wilde stelen.

Gevangen

Blue Hawks kwam in de tweede inning niet verder dan één punt na een honkslag van Jens en vier wijd voor Remy. In deze inning werden maar liefst twee in het verre veld geslagen ballen gevangen door de linksvelder en de midvelder van de Knights. Bi jde Zwolse ploeg nam Thomas in de tweede inning weer plaats op de heuvel. Hij gaf één tegenstander vier wijd en gooide twee keer drie slag. Door een vangbal op het eerste honk was daardoor de inning snel voorbij. Stand 6-13. In de derde slagbeurt zorgden Thomas en Noud voor honkslagen. Het leverde nog eens twee punten voor Blue Hawks op. Ook de Knights scoorde in deze inning nog tweemaal na twee keer vier wijd en een geraakt werper.

In de vierde inning lieten de junioren nog eenmaal hun knuppels klinken.  Door honkslagen van Remy, Tristan, Jens en een schitterende driehonkslag van Noud tegen het buitenveldhek was het slaggeweld weer losgebarsten. Mede door de zeven vrije lopen stroomden de punten andermaal binnen. De score was inmiddels opgelopen tot 8-25.

Uitstekend

In de laatste gelijkmakende slagbeurt liet de goed werpende picher Thomas zijn hoofd niet op hol brengen. Na twee honkslagen hielp zijn veld uitstekend mee door een loper van het eerste naar het tweede honk uit te maken door een schitterende aangooi van catcher Sergio. Na een fraaie vangbal van derde honkman Tristan en een schitterende strikeout met een curveball was de wedstrijd ten einde. Eindstand 9-25.

Alle junioren sloegen minimaal één honkslag en minstens twee punten. Tristan kwam zelfs tot drie hits, vijf binnengslagen punten en vier gescoorde runs. Ook Remy bereikte viermaal veilig de thuisplaat. Sergio opende de eerste inning als pitcher met één keer drie slag en zes keer vier wijd. Thomas kwam in de laatste drie innings tot vijf strikeouts. Hij kreeg drie honkslagen tegen. De vier pitchers van de Knights kwamen tot drie keer drie slag en zestien keer vier wijd.

De junioren wonnen in acht dagen tijd driemaal. Door het goede spel is het Zwolse team inmiddels gestegen naar een fraaie tweede plaats in de competitie. Volgend weekeinde hebben de junioren van Blue Hawks een welverdiend vrij Pinksterweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *