Junioren winnen opnieuw

In een maar liefst 5 1/2 innings durende wedstrijd zijn de junioren niet echt in de problemen gekomen tegen de Knights uit Leek. Vanwege blessureleed van Bram en Dimas en ziekte van Sergio werden de aspiranten Jasper en Renick aan de selectie toegevoegd.

Vooral Jasper bleek van grote waarde met onder meer twee prachtige fly-and-catch vangballen en zijn sublieme stootslag die hem een binnengeslagen punt opleverde. De einduitslag was een magere 7-5 overwinning.

Eén punt per inning

Na drie innings en nog geen uur spelen, was de voorsprong voor Blue Hawks nog maar 3-0. Door goed veldwerk van de Knights werden drie geslagen ballen gevangen. Door een goed pitchende pitcher Thomas kwamen de Knights niet aan slaan toe. In de eerste drie innings gooide hij zes strikeouts en werden twee lopers uitgetikt op het tweede honk door krachtige aangooien door de vervangende catcher Darlin.

Vierde inning

In de vierde inning kregen vijf spelers van de Knights een vrije loop naar het eerste honk. Drie Vanwege vier wijd en twee spelers door geraakt werper. Daardoor stroomden de honken. Omdat bij de Knights de twee beste slagmensen aan de beurt waren en zij een tweehonkslag sloegen, kwamen de Knights zelfs op voorsprong van 3-4. In de gelijkmakende slagbeurt werden Jasper, Renick en Ruben eenvoudig aan de kant gezet door een goed pitchende Inger van de Knights.

Tandje bijschakelen

Omdat Thomas licht geblesseerd was aan zijn arm, werd hij in de vijfde en laatste hele inning vervangen door closer Ramon. Met twee fraaie strikeouts en een vangbal konden de Groningers niet verder uitlopen. In de gelijkmakende slagbeurt schakelden de Blue Hawks junioren een tandje bij. Door honkslagen van Ramon, Dimas, Thomas en Remy kwamen de Zwollenaren terug tot een 7-4 voorsprong door punten van Max, Ramon, Darlin en Noud (vervangend loper voor Dimas).

Laatste halve inning

Omdat de reguliere speeltijd nog niet was verlopen, hadden de Knights nog recht op een inning om te proberen terug te komen. Ramon liet zich echter niet imponeren en samen met zijn goed verdedigende veld en de sterke arm van Darlin werd één gelagen bal gevangen (Jasper) en één man uitgetikt op het tweede honk door aangooi van de catcher. De Knights scoorde nog punt. Na een lange middag werd door de goed leidende umpire Gordon het bekende End-off-Game geroepen.

Statistieken

In deze wedstrijd wierp Thomas negen strikeouts en Ramon twee. Zij lieten slechts twee honkslagen toe en zes vrije lopen waarvan twee geraakt werper. Er werden drie ballen gevangen en drie man uitgetikt op het twee honk. De tegenstanders wiepen drie strikeouts, vingen vier ballen en gaven vijf vrije lopen weg waarvan één geraakt werper (Jeroen). Zij lieten tien honklagen toe waarvan één prachtige stootslag richting het derde honk van Jasper.

Van de laatste plaats af

Hoewel de Knights zondag ook nog een wedstrijd moeten spelen en dus een wedstrijd minder hebben gespeeld, zijn de junioren van Blue Hawks in ieder geval tijdelijk van de laatste plaats af. Volgende week zaterdag is er geen competitiewedstrijd en is er gekozen voor een extra training. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het einde van de competitie al weer in zicht. Als de junioren de stijgende lijn vast houden, kunnen ze nog een derde plaats veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *