Junioren winnen opnieuw in slagfestijn

In een leuke wedstrijd, die nooit echt spannend werd, hebben de junioren van Blue Hawks hun wedstrijd tegen The Pioneers gewonnen met 13-6. Na een waar slagfestijn, waarin maar liefst zestien honkslagen werden geslagen, verlieten de Zwolse junioren met een tevreden gevoel het veld.

Ondanks de fraaie worpen van de ervaren pitcher van The Pioneers wisten de Zwollenaren wel raad met zijn pitches. Bijna iedereen die aan de plaat verscheen, wist de bal het veld in te slaan.

Alleen Jeroen kwam door twee keer vier wijd niet aan een honkslag toe. Darlin sloeg tweemaal een driehonkslag, Thomas had eveneens bijna een driehonkslag, maar hij werd net uitgegeven door de scheidsrechter op het derde honk. Hij bleef zo steken op twee keer een tweehonkslag, evenals Sergio en Remy. Blue Hawks kreeg zeven honkslagen en tien vrije lopen tegen.

Voorsprong

Na de eerste slagbeurt van de eerste inning stonden de Assenaren nog op een 0-3 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt lieten de Blue Hawks junioren zien dat ze niet voor niets de koppositie van de ranglijst innemen. Nadat het hele team aan slag was geweest, stond er al een 6-3 voorsprong op het scorebord. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar. Na de tweede inning was de stand al uitgebouwd tot 10–4. In de slagbeurt van The Pioneers werden maar liefst drie spelers back–to-back na een vrije loop door acties van de zeer goed spelende catcher Sergio naar  korte stop Darlin verschalkt op het tweede honk.

Na de derde inning en slecht één punt voor The Pioneers en drie punten voor Blue Hawks was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Closer Thomas kwam voor Ramon op de heuvel. Na twee strikeouts was de vierde inning vervolgens snel klaar. In de vierde inning werd bij The Pioneers de niet goed in de wedstrijd zittende pitcher vervangen. Zijn vervanger wist de slagzone wel te vinden en gooide drie tegenstanders uit met een strikeout.

Loodzwaar uitweekeinde

In de vijfde inning kwamen de Assenaren nog terug tot 13–6. Door een twee keer achter elkaar gecallde infield-Fly was de wedstrijd ten einde.

Volgende week wacht een loodzwaar uitweekeinde waarbij de junioren op zaterdag naar Drachten afreizen voor een zeer onsportief ingeplande inhaalwedstrijd tegen Drachten Diamonds. Een dag later wacht op zondag de verre reis naar Leek voor een ontmoeting met rode-lantaarndrager Knights.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *