Junioren verspelen voorsprong tegen Caribe

Het  juniorenteam van Blue Hawks heeft in zijn derde wedstrijd een voorsprong van 5 punten verspeeld. In een sportieve wedstrijd gaven de pitchers na 3 ½ inning  de winst uit handen.

De magere slagkracht van de junioren konden geen honkslagen maken tegen een goed werpende 2e pitcher van de Groningers.  De Zwollenaren kwamen deze keer tot slechts 2 veldfouten.  Het aantal honkslagen was echter beperkt tot 3 en omdat de pitchers Bas,Thomas en Stijn 13 vrije lopen weggaven, werd er uiteindelijk na 5 ½ innings verloren met 11-5

1e  inning
In de eerste inning profiteerden  de junioren van Blue Hawks nog van 4 vrije lopen waardoor Bas als eerste een punt kon scoren. Gelijkmakend kwam Caribe niet tot scoren door goed pitchwerk van Bas en zijn veld.

2e inning
In de 2e inning kwamen Krijn en Jeroen tot scoren door vrije lopen. Caribe kwam  in de gelijkmakende inning door wederom goed pitchwerk door Bas en zijn verdedigende veld  niet tot scoren. Stand 0-3.

3e inning
In de 3e inning kwamen Renick en Thomas door veldfouten van Caribe op de honken. Door een daverende 2 honkslag van catcher Joey-Sven konden Renick en Thomas ook scoren. Stand 0-5.

In de gelijkmakende kon de moegestreden Bas de slagzone niet meer goed vinden. Daarna werd Thomas op de heuvel gezet die zijn dag ook niet had. In deze inning werden door 3 honkslagen en 6 vrije worpen de stand teruggebracht naar een 7-5 voorsprong voor Caribe.

4e inning
De coach van Caribe zette toen zijn meest ervaren pitcher die dit jaar over is gekomen uit Assen op de heuvel. Tegen deze worpen konden de jonge junioren niets inbrengen. Aan slag kwamen de Groningers weer tot 2 honkslagen en konden zo 4 punten scoren. Stand 11-5.

5e inning
In de allerlaatste slagbeurt  kwamen de moegestreden junioren niet meer aan scoren toe. De eindstand bleef zo 11-5. Einde wedstrijd.

De sfeer in het team is goed en er wordt elke wedstrijd beter gespeeld. Het wachten is op de eerste overwinning.  Wellicht zal dit volgende week zaterdag 9-05-2015 gebeuren. Dan wordt eindelijk de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen de Knights uit Leek. De eerste thuiswedstrijd kan mede door eigen publiek een extra stimulans zijn.

Volgende week is eindelijk de eerste thuiswedstrijd tegen de Pioneers uit Assen.  Het wachten op de eerste winst kan volgende week een feit zijn.  Aandachtspunt  voor deze wedstrijd zal  de verdediging zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *