Junioren verliezen in Groningen

De junioren van Blue Hawks zijn er  niet  in geslaagd  de van Caribe verloren thuiswedstrijd  van  13 april om te zetten in een sportieve revanche. In een wedstrijd met twee gezichten werd in Groningen verloren met  16-7 . Het team van Caribe was versterkt door  een aantal junioren, die vorig jaar nog in de 1e klasse speelden en nu meespelen  bij de heren.

Zo verschenen er bij Caribe maar liefst dertien slagmensen aan de plaat in de hele wedstrijd. In de eerste inning begon voor Blue Hawks Ramon aan slag. Hij bereikte, evenals  later D’Angelo en Sergio, door vier wijd en goed honklopen de thuisplaat. Thomas werd ondanks een mooie sliding net uitgetikt door de catcher.

In de gelijkmakende slagbeurt voor Caribe begon Thomas op de heuvel. Hij gooide twee keer vier wijd, twee keer geraakt werper en kreeg vier honkslagen tegen, waaronder een driehonkslag. Ook zijn veld was niet op dreef en maakte al snel vier veldfouten. Daardoor scoorde Caribe direct zes tegenpunten.

Vervangen

In de tweede inning werden de Zwolse junioren eenvoudig weggezet  zonder punten. In de gelijkmakende slagbeurt schakelde Blue Hawks twee tegenstanders uit met drie slag. Maar door twee honkslagen scoorde Caribe nog wel twee runs. Verdedigend waren de junioren van Blue Hawks nog niet terug op hun oude niveau. Wel kwamen zij steeds beter in de wedstrijd.
Na één uur spelen stonden in de derde inning de neuzen weer de goede kant op.  Met honkslagen van Dimas en Jens en drie vrije lopen stroomden de honken vol. Helaas kwam alleen Sergio aan scoren toe en was Stijn de derde uit.

In de gelijkmakende derde slagbeurt werd Thomas op de heuvel vervangen door Ramon. Omdat Caribe nu helemaal los was en het veld nog eens drie fouten maakte,  vergrootten de Groningers hun voorsprong naar 14-4.

Vanouds

In de vierde inning stonden de slagmensen uit Zwolle als vanouds aan de plaat. Met drie vrije lopen, een linedrive van Thomas en een tweehonkslag van Sergio werden door Ramon, D’Angelo en Sergio weer drie punten binnengehaald. In de gelijkmakende en laatste slagbeurt  slaagden de junioren van Caribe er nog in door drie hits zelf twee punten te scoren. Dat bracht de eindstand op 16-7.

Honkslagen waren er voor  Dimas, Jens, Sergio en Thomas. Thomas en Ramon kregen beiden zes hits tegen en gooiden allebei twee keer drie slag. Stijn Willems speelde vandaag weer mee na een lange knieblessure. Volgende week zaterdag spelen de junioren weer thuis tegen Drachten Diamonds, die op dit moment de competitie leiden maar zaterdag verloren van Bedrocks. Zo blijft de competitie ongekend spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *