Junioren tweede tijdens sterk NBK

De junioren van Blue Hawks zijn zaterdag knap tweede geworden tijdens het sterk bezette Noordelijk Beker Kampioenschap, georganiseerd door Cluster Noord van de honk- en softbalbond KNBSB. Andere clubs die aan dit toernooi deelnamen waren onder meer koploper en gastheer Bedrocks en eerste klasser Blue Devils uit Meppel.

Voor de Zwolse junioren was het de eerste wedstrijd na een lange zomerstop. Om, met de vakantie in de benen, direct tegen de goed geklasseerde eerste klasser Blue Devils te spelen, was op voorhand al een onbegonnen daad. Met Thomas als ervaren en startend werper op de heuvel kwamen de Zwollenaren in de eerste inning nog tot drie honken bezet. Na een derde strikeout kwamen de Devils toe aan hun slagbeurt. Na vier honkslagen en een aantal keer vier wijd wijd bleek de stand al 0-10.

Ook in de tweede inning kwam Blue Hawks niet aan slaan toe en bleef het puntloos. In de laatste slagbeurt hield closer Ramon en zijn inmiddels steed beter verdedigende veld de boel op slot en stond Blue Hawks nog maar één punt toe. Eindstand: een verdiende 10-0 voor Blue Devils uit Meppel.

Solohomerun

In de tweede wedstrijd tegen de Bedrocks, koploper in de reguliere competitie (tweede klasse), waren de messen geslepen. De junioren uit Zwolle hadden dit seizoen nog niet gewonnen van de ploeg uit Emmen. In de eerste inning kwam Bedrocks door een inmiddels goed pitchende Thomas niet verder dan één punt. In de gelijkmakende slagbeurt werd direct rechtgezet toen Darlin als derde slagman een solohomerun sloeg. De Emmenaren waren zo onder de indruk, dat de slagbeurt werd afgesloten met een terechte 1-4 voorsprong voor Blue Hawks.

In de tweede inning kwam Bedrocks nog terug naar een 2-4. Voor Blue Hawks vergrootte Max hierna het verschil weer tot drie punten. Omdat de reguliere speeltijd net was verstreken, werd de wedstrijd beëindigd en was de eerste winst tegen de aartsrivaal een feit.

Leerproces

De derde wedstrijd tegen The Pioneers uit Assen moest op papier redelijk gemakkelijk gewonnen kunnen worden. De coach van de ploeg uit Assen gebruikte het toernooi als een ‘leerproces’ voor zijn spelers om andere veldposities uit te proberen. Het verliep echter anders.

240814_junioren2In de eerste slagbeurt gingen de Zwollenaren voortvarend van start. Met de honken vol sloeg Sergio een homerun, waardoor de junioren direct een grote voorsprong kregen van vier punten. Door diverse vrije lopen stond de stand aan het einde van eerste slagbeurt zelfs op 0-7.
Voor deze wedstrijd werd aspirant Bas op de heuvel gezet. Bas wordt volgend jaar junior en stond voor het eerst op de heuvel in een juniorwedstrijd. Hij begon prima met geen punten tegen in de eerste slagbeurt van The Pioneers. In de tweede inning moest Bas, bij een 1-8 voorsprong, een homerun toestaan. Voor The Pioniers sloeg Auke, met twee man op de honken, de bal ver weg. Buitenvelder Ramon probeerde de bal nog te vangen, maar liep daarbij met zijn hals tegen de afrastering aan. Met als gevolg een flinke snee in zijn hals en kin. Bebloed moest hij het veld verlaten richting EHBO.

Schrik

De schrik zat er daardoor goed in, waardoor de te vroege overwinningsroes omsloeg in twijfel. The Pioneers rook letterlijk en figuurlijk bloed. Bas zat al tegen zijn maximum aantal ballen aan en moest na 57 gegooide ballen worden vervangen. Omdat Ramon de beoogde vervanger was, trad er een acuut pitcherprobleem op. Hierop werd besloten om nog een aspirant naar de heuvel te sturen. Ditmaal maakte Stijn zijn debuut. The Pioniers had op dat moment het verschil al verkleind tot 7-8 met één man uit.

Stijn kende geen vrees en gooide of zijn leven er vanaf hing. Met twee achtereenvolgende strikeouts werd de pas dertienjarige Stijn Man-of-the Match. Hij mocht dan ook uit handen van de wedstrijdleiding de beker voor de verdiende tweede plaats in ontvangst nemen. De junioren hebben de weg terug doorgezet door goed te presteren tijdens het toernooi in Emmen. Zaterdag volgt weer de eerste competitiewedstrijd na de zomerstop tegen de Caribe uit Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *