Junioren spelen gelijk tegen sterk Caribe

De junioren speelden zaterdag met één geblesseerde, maar toch met tien spelers een prima wedstrijd tegen het altijd sterke Caribe. Ruben werd voor deze wedstrijd vanwege een rugblessure van Bram als tweede honkman ingezet, hij deed dit met zijn geringe honkbalervaring uitstekend.

De Groningse ploeg, die momenteel de tweede plaats bezet in de competitie, keek driekwart van de wedstrijd tegen een achterstand aan. In de laatste gelijkmakende slagbeurt van de vijfde inning kwam de Groningse ploeg terug tot een gelijkspel.

Regen

Een uur voor aanvang van de wedstrijd barstte de hemel open en kwam een ongelofelijke hoeveelheid regen op het veld. Na enige discussie hebben de coaches toch besloten om het veld zo goed mogelijk te prepareren om daarna toch te gaan spelen. Met gezamelijke inspanning van beide teams is dat gelukt.

Eerste inning

In de eerste slagbeurt liet Blue Hawks direct zien dat ze onterecht op een laatste plaats staan in de competitie. Alle tien spelers kwamen aan slag, waarvan zes ook op de honken kwamen. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Groningers terug met vier punten door een wisselend werpende pitcher Thomas.

Homerun

Omdat Caribe toch de wedstrijd wilde winnen, werd een meer ervaren pitcher op de heuvel gezet. De junioren hadden hier weinig grip op. Zo waren de punten in de tweede tot en met vierde inning schaars. Hoewel pitcher Thomas steeds beter de slagzone kon vinden, sloeg Caribe toe met een homerun met één honk bezet. Caribe kwam zo terug en zelfs voor met 8-7. Met nog tien minuten te spelen werd er begonnen aan de vijfde inning.

Sterke closer

Om de overwinning veilig te stellen, werd nog een ervaren pitcher, die ook bij het herenteam werpt, op de heuvel gezet. Hij gooide zo hard, dat de ballen nauwlijks zichtbaar waren op weg naar de catcher. Toch waren ze niet allemaal in de slagzone en lukte het Darlin en Thomas om met vier wijd op de honken te komen en door de wilde worpen zelfs de thuisplaat te bereiken. Stand 8-9 voor Blue Hawks!

Man-of-the-Match

Aan Thomas de taak om met met de vijftien ballen die hij nog mocht gooien volgens de pitchcountregel de klus te klaren. De eerste slagman kwam direct tot een tweehonkslag en zou even later scoren. Stand 9-9. Omdat Caribe onder in de slagvolgorde zat en de beste slagmensen al waren geweest, hield Thomas onder grote druk het hoofd koel en gooide twee strikeouts na elkaar. Met twee uit en één honk bezet kreeg de volgende slagman een vrije loop. Na een korte time-out met coach Patrick maakte de inmiddels ervaren pitcher Thomas het karwei af met een strikeout swinging.

Tevreden

Uiteindelijk konden vriend en vijand zich hier wel in vinden. Thomas wierp uiteindelijk precies negentig ballen, gooide tien man uit, gaf tien vrije lopen weg en kreeg slechts drie honkslagen tegen waarvan één homerun. Zijn veld maakte bijna geen fouten en de motivatie van de spelers was na het behalen van een tweede plek vorige week in een sterkbezet toernooi en nu een verdiend gelijkspel uitstekend.

Volgende week zaterdag spelen de junioren eindelijk weer een thuiswedstrijd tegen de Knights. Als deze wordt gewonnen, is Blue Hawks eindelijk van de zo gehate laatste plaats af in de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *