Junioren spelen gelijk in bloedstollende thriller

De junioren van Blue Hawks zijn er in geslaagd tegen de koploper uit de competitie een welverdiend punt in de wacht te slepen. Tijdens de warming-up werd al snel duidelijk dat het voor Blue Hawks een lastige wedstrijd  zou worden. Door afzeggingen van Jeroen en Noud en twee zieken zou het niet meevallen een goede line-up op te stellen. Met behulp van de aspiranten konden er toch negen namen worden genoteerd. Zo kon het gebeuren dat onverwachts Renick, Cas en Stijn voor het eerst het grote veld betraden.

Thomas begon als startend werper op de heuvel. Na een vrije loop en een honkslag tegen maakte zijn veld eenvoudig twee nullen door goed veldwerk. Hierna maakte Thomas met een strikeout een einde aan de slagbeurt. Aan slag begon Blue Hawks  met een honkslag van Ramon, die later werd uitgetikt na een aangooi van de catcher op het eerste honk. Remy kwam echter wel binnen na vier wijd en een tweehonkslag.

In de tweede inning kwamen de Diamonds ook niet aan scoren toe door een strikeout van Thomas en uitstekend veldwerk van Remy. Zelf kwam Blue Hawks in de gelijkmakende slagbeurt ook niet aan scoren toe. De pitcher uit Drachten gooide onder meer twee keer drie slag.

Schitterende vangbal

In de derde inning keerde het tij voor Drachten en werd er na een vrije loop, een geraakt werper door Thomas en twee honkslagen vier punten gescoord: 1-4. In de gelijkmakende kwamen de junioren ondanks een honkslag van Remy niet tot scoren.

In de vierde inning werd Ramon als closer weer op de heuvel gezet. Na 62 ballen had Thomas zijn taak volbracht.  Ramon en zijn veld deden hun plicht en maakten al makkelijk twee nullen door wederom goed catchwerk van de inmiddels vaste catcher Sergio. De derde nul was een schitterende vangbal van debutant Renick als midvelder. Als hij de bal niet had gevangen, was het zeker een tweehonkslag geweest.  In de derde gelijkmakende slagbeurt werden Thomas, Renick en Dimas eenvoudig met een strikeout aan de kant gezet.

Donkere wolken

In de vijfde en laatste inning liet Ramon weer zien waarom hij closer is voor het juniorenteam. Hij maakte snel een einde aan de slagbeurt door twee spelers met een strikeout aan de kant te zetten. Door een zuivere aangooi van catcher Sergio werd na een steelpoging een derde nul gemaakt op het tweede honk.

In de laatste slagbeurt van de wedstrijd werd aspirant Stijn direct door een strikeout aan de kant gezet. Donkere wolken pakten zich samen voor Blue Hawks. Echter na twee vrije lopen  kreeg de thuisploeg toch twee speres op de honken. Na een strikeout van Remy was een nieuwe nederlaag voelbaar. Door een gelukkige honkslag van Sergio  kon Ramon hierna over de thuisplaat komen. Stand 2-4.

Onmogelijke prestatie

Met twee uit en de honken vol moest Drachten Diamonds zijn pitcher vervangen na het gooien van het maximale aantal toegestane ballen. De closer van de Friezen stond voor de ondankbare taak zijn veld over te nemen met twee uit en de honken vol. Met Thomas aan slag werd het wel heel erg spannend. Bij de eerste worp werd Thomas geraakt door de pitcher, waardoor alle honklopers één honk konden opschuiven. Stand 3-4.

Het werd duidelijk dat een gelijkspel tegen de koploper tot de mogelijkheden behoorde. Dat gebeurde ook nadat Renick vier wijd kreeg. Dimas kon zijn slagbeurt vervolgens niet verzilveren en werd met een strikeout aan de kant gezet. Na het bekende ‘game over’ van de scheidsrechter werd pas duidelijk dat de junioren met behulp van de aspiranten Cas, Renick en Stijn een onmogelijke prestatie hadden geleverd door gelijk te spelen tegen de koploper.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *