Junioren na winst op koppositie

In een enerverende  wedstrijd tegen titelkandidaat Bedrocks zijn de junioren van Blue Hawks er in geslaagd om de koppositie van de ranglijst in te nemen. In een zes innings en 2,5 uur durende wedstrijd werden de honkballers uit Emmen teruggewezen naar de tweede positie.

De zomerstop had de junioren zichtbaar goed gedaan. Bijna het volledige team was beschikbaar en iedereen stond te trappelen om weer te kunnen honkballen. Beide teams scoorden weinig punten uit honkslagen en gingen gelijk op in de wedstrijd. Na de vierde inning was de stand 4-5 voor de bezoekende club.

In de vijfde inning kon Blue Hawks uitlopen nadat de ploeg drie honken bezet kreeg met Bas, Ramon en Remy. Zij kregen vrije lopen ndadat de pitcher van de Bedrocks moe begon te worden. Darlin en Sergio maakten daar goed gebruik van. Met twee mooie honkslagen stroomden de punten binnen. Daarmee had Blue Hawks de leiding met 9-5 in de wedstrijd overgenomen en leek er voor de Zwollenaren geen vuiltje aan de lucht.

Spanning

240813_junioren_bluehawksOmdat de reguliere speeltijd op een paar minuten na nog niet was afgelopen, kreeg de tegenstander het voor elkaar om nog een inning te claimen bij de scheidrechter. Thomas was door zijn maximaal aantal geworpen ballen en was inmiddels gewisseld voor Ramon. Door waarschijnlijk de spanning kon hij de slagzone niet meer goed vinden. De tegenstanders kregen maar liefst vijf vrije lopen, waardoor zij terugkwamen in de wedstrijd. Met een stand van 9–8 op het scorebord en drie honken bezet begonnen de donkere wolken te verschijnen.

Om toch met een mogelijke winst van het veld te stappen, werd closer Darlin op de heuvel gezet. Dat hij het vak nog niet verleerd was bleek uit zijn snoeiharde ballen.

Man of the Match

De eerste slagman werd met een strikeout aan de kant gezet. Inmiddels waren er twee nullen en nog steeds de honken bezet. Toen de volgende slagman met ‘volle bak’ op zijn laatste worp wachtte, was de spanning te snijden. Darlin stelde zijn team niet teleur en met een snoeiharde fastball sleepte hij zijn team naar de overwinning en de koppositie.

Darlin werd door zijn geweldige inbreng deze wedstrijd Man of the Match. Blue Hawks produceerde zeven honkslagen en kreeg acht keer een vrije loop. Zeven spelers kregen drie slag. Bedrocks kwam tot tien hits en kreeg acht keer vier wijd en zeven keer drie slag. In deze wedstrijd werden de aspiranten Bas en Cas ter versterking toegevoegd aan de selectie. Bas bracht twee punten binnen. Cas kwam door de geringe speeltijd niet aan scoren toe.

1 Reactie

  1. Dat was een super closing van Darlin en so wie so een prachtige pot honkbal, wij hebben ervan genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *