Junioren met krappe winst de zomerstop in

In een spannende wedstrijd waarbij de kansen per inning keerden, hebben de junioren een sportieve revanche behaald op ‘angstgegner’ Caribe uit Groningen. In Zwolle werd het 12–11 voor Blue Hawks.

In de eerste inning kwamen de Groningers al direct op een voorsprong door drie vrije lopen en een honkslag. Door twee strikeouts wist pitcher Thomas de achterstand te beperken tot 0-4. Zelf scoorde Blue Hawks in de gelijkmakende slagbeurt slechts één punt na een honkslag van tweede honkman Dimas.

Door twee hits en een vrije loop liep Caribe hierna verder uit tot 1-5. Ook in deze slagbeurt gooide Thomas tweemaal drie slag. Die voorsprong wist Caribe in eerste instantie vast te houden. Ondanks drie honkslagen kon Blue Hawks in de tweede inning geen punten scoren nadat een ver in het buitenveld geslagen bal werd gevangen door de midvelder van Caribe, een aspirant die het team kwam versterken.

Kansen

Na een geslagen grondbal die de eerste nul betekende en een prachtig dubbelspel van de korte stop was de derde slagbeurt snel voorbij voor Caribe. De junioren van Blue Hawks roken hun kansen. De pitcher van Caribe had na ruim een uur spelen steeds meer problemen met het vinden van de slagzone en gaf maar liefst zes Zwolse spelers een vrije loop. Door een honkslag van Thomas en een driehonkslag van Ramon stroomden de punten binnen en kwam de Zwolse ploeg voor het eerst op voorsprong: 7-5.

Caribe kwam echter terug. Door vier honkslagen en drie vrije lopen scoorde de ploeg uit Groningen viermaal om de stand op 7-9 te brengen. Hierop moest de moegestreden pitcher Thomas worden gewisseld voor closer Ramon. Hij gaf drie tegenstanders een vrije loop maar sloot zijn beurt waardig af met een strikeout. Inmiddels was de achterstand wel opgelopen tot 7-11.

Bijna onmogelijk karwei

Met een behoorlijke achterstand begonnen de junioren aan een bijna onmogelijk karwei om toch van de tegenstander te winnen waarvan ze eerder al twee keer met ruime cijfers hadden verloren. Caribe had inmiddels ook een pitcherwissel toegepast. De snoeiharde ballen van de nieuwe pitcher waren echter niet altijd in de slagzone, zodat Thomas, Jeroen en Ramon een vrije loop kregen. De voor deze wedstrijd toegevoegde aspirant Renick (foto) voelde aan slag geen druk en sloeg maar liefst een tweehonkslag. De stand was inmiddels door punten van Thomas en Remy teruggebracht tot 11–11.

Met Ramon als honkloper op het derde honk, was er eigenlijk nog maar één kans voor Blue Hawks. Na een drie slag gegeven door de scheidsrechter, maar niet gevangen door de catcher sprintte de Zwolse slagman naar het eerste honk. De bal werd echter over de eerste honkman gegooid, zodat hij save was op één en Ramon de thuisplaat kon passeren om de 12-11 te scoren.

Zomerstop

Het jonge juniorenteam van Blue Hawks gaat met een tevreden gevoel en een tweede plaats in de 2e klasse de zomerstop in. Na de vakantie wacht al weer de topper tegen koploper Bedrocks. Inmiddels heeft het Zwolse team weer versterking gekregen van nieuwe leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *