Junioren kunnen ook verliezen

In een enerverende  wedstrijd tegen mede titelkandidaat Drachten Diamonds is gebleken dat de  junioren ook kunnen verliezen. Na 4 innings spelen en twee uur ploeteren op een slecht onderhouden veld in Drachten werd de eindscore 16–9.

Eigenlijk was de afspraak dat deze wedstrijd ingepland zou worden als dubbel in Zwolle. Door onsportieve afspraken in de zomervakantie werd deze vandaag dus ingepland.

Goed begin

De eerste inning begon goed voor Blue Hawks. De Zwolse slagmannen waren niet onder de indruk van de lange pitcher. Na een uitstekende stootslag van Ramon en hits van Dimas en Thomas werd Sergio met een strikeout aan de kant gezet. Met drie man op de honken en een driehonkslag voor Darlin stroomden de eerste drie punten binnen. Darlin scoorde zelf ook. Met een 0-4 voorsprong na de eerste slagbeurt ingaan hadden de Diamonds niet verwacht.

Thomas begon als pitcher op de heuvel. Hij liet twee man met vier wijd op de honken toe. Na een strikeout van de pitcher begon het tij voor de Blue Hawks te keren. Na een inside-the-park-homerun, die slecht werd verwerkt door de verdediging, bleef de stand nog redelijk op een 5–4 achterstand.

Donkere wolken

Inmiddels waren de junioren aangekomen in de hogere slagvolgorde  batters. Max, Jeroen en later Thomas werden met een strikeout aan de kant gezet. Alleen Ramon slaagde erin nog een puntje te scoren na een honkslag. In de gelijkmakende slagbeurt trokken de donkere wolken over de wedstrijd. Thomas kon de slagzone moeilijker vinden en stuurde maar liefst vier slagmensen met een vrije loop naar het eerste honk.

Met twee uit en een flink aantal fouten van de verdediging konden de junioren de derde nul maar niet maken. Daarom werd Darlin op de heuvel gezet. Hij kon zijn status van twee wedstrijden geleden vandaag niet waarmaken. Hij produceerde ook vijf vrije lopen. Omdat de verdediging zijn kop liet hangen, konden de Friesen tot groot genoegen van een schreeuwende coach uitlopen tot een 14–5 voorsprong.

Wedstrijd beslist

Deze voorsprong zouden de geknakte junioren niet meer te boven komen. Darlin werd na zestien worpen alweer vervangen door Ramon. Hij bracht rust in het spel, zodat de neuzen weer de goede kant op gingen. In de rest van de wedstrijd stond hij nog twee punten toe. De Zwollenaren konden door punten van Jeroen, Ramon en Dimas nog de eer redden. De eindstand na iets meer dan twee uur speeltijd was uiteindelijk 16-9.

De junioren uit Zwolle sloegen tien honkslagen en werden zesmaal door een strikeout aan de kant gezet. Pitcher Thomas wierp 69 ballen, Darlin 16 en Ramon 31 ballen. Ramon scoorde drie punten, Dimas en Darlin elk twee punten, Jeroen en Thomas één punt.
De Drachten Diamonds sloegen acht honkslagen waarvan één inside-the park homerun. Zij kregen één strikeout tegen. Zondag moeten de junioren alweer aantreden in Leek, mits de voorspelde regen het toelaat. De competitie blijft ondanks het verlies spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *