Junioren geven winst uit handen

In een sportieve, bijna te relaxte, wedstrijd hadden de junioren het verlies tegen The Pioneers uit Assen aan zich zelf te wijten. In de laatste slagbeurt liep de thuisploeg na een doorgeschoten bal het elfde en winnende punt binnen: 11-10.

Voor deze wedstrijd had de closer zich afgemeld, de eerste honkman en catcher waren geblesseerd en de pitcher was grieperig. Geen reden om zomaar te verliezen, maar omdat het toch geen invloed meer had op de prachtige tweede plaats in de competitie, was de motivatie niet erg hoog.

Goede start

In de eerste inning kwamen de Zwollenaren na hun eerste slagbeurt nog op een comfortabele 2-5 voorsprong door honkslagen van Dimas, Thomas en Bram. Bram scoorde in deze inning zijn eerste punt ooit voor de Blue Hawks. In de tweede inning scoorden geen van beide partijen.

In de derde inning scoorde alleen Jens een punt. Voor The Pioneers was het tijd om een sportieve revanche te nemen voor de verloren wedstrijden tegen Blue Hawks. Omdat pitcher Thomas de slagzone steeds moeilijker wist te vinden, kregen de Assenaren de kans om door vijf vrije lopen en vier fraaie honkslagen de stand om te buigen tot een 10-6 voorsprong.

Spanning

In de laatste inning kwam de spanning terug nadat Blue Hawks door honkslagen van Max, Dimas, Darlin en Bram de stand de stand met 10-10 weer in evenwicht hadden gebracht. Vanwege zijn uitstekende pitchwerk in de wedstrijd tegen de Knights mocht in de laatste slagbeurt Dimas het pitchen overnemen van de grieperige Thomass. Hij kon echter niet voorkomen dat de eerste slagman via een vrije loop op het derde honk terecht kwam. Ondanks een snelle nul kwam deze derde honkloper via een doorgeschoten bal over de thuisplaat, zodat de junioren hun zesde wedstrijd verloren.

Voor de junioren uit Assen was dit tevens hun laatste wedstrijd. Het team schrijft zich volgend jaar niet meer in voor de competitie. Een verlies voor de noordelijke competitie van dit sportieve team.

Trots

Met deze laatste wedstrijd en maar drie punten achterstand op kampioen Bedrocks uit Emmen komt er voor Blue Hawks een einde aan een spannend en soms knotsgek seizoen. Alle clubs hebben van elkaar verloren en lieten soms geen middel ongemoeid om tot winst te komen.

De junioren kunnen trots zijn op hun prestaties en hun prachtige volledig verdiende tweede plaats in de competitie.  Voor een beginnend team een unieke prestatie. Volgend jaar zullen de junioren weer met een volledig team van minimaal elf spelers aan de competitie deelnemen. Een paar aspiranten zullen de overstap maken en vanaf eind januari in de zaal meetrainen met de junioren. De coaches/trainers Jan, Patrick en Nelson zien alweer met spanning het volgend seizoen tegemoet.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *